Vinderklasse Markprøve Brahetrolleborg

Vinderklasse Markprøve Brahetrolleborg Gods 
03 november 2014


Markprøvesæsonen er ved at være slut, det blev vores sidste trampejagtsprøve i Danmark inden Markprøvemesterskabet 2014. I weekenden er vi heldige at være kommet med på en Vinderklasse Markprøve i Sverige, det glæder vi os meget til. Mandag stiller Helle på Møllerup Gods på Djursland, Lars må i stedet yde sit bidrag til klubben ved at være en af de fire dommere.

 Brahetrolleborg er et af de steder som det altid er spændende at komme på, dels fra vores tid i DRK hvor mange Eliteprøver har været afholdt der, Europa Cup i 2009 og en masse Internationale prøve. Søren Nielsen er en af de skytter som har stor forståelse for afvikling af en hundeprøve, lidt direkte kan man vel sige, han leverer altid varen.  Retrievernes Jagthundklubs Markprøve blev ingen undtagelse,  Trampejagt, små drev afsluttende med vandarbejde, alle vigtige discipliner i en retrievers træning.  Udskillelsen blev afsluttet med nogle vanddirigeringer, som for nogle hunde havde rigtig stor sværhedsgrad, hvilket derfor delte hundene med tre udmærkelser og en fortjent 1 vinder.

Selv om man kan blive skuffet når jagten og tilfældighederne ikke går ens egen vej, må jeg alligevel sige, det er fantastisk at være en del af en klub hvor det netop er disse faktorer der gør det til fair afprøvning.  Jeg tænker her på at ingen mulige mistanker om at der fifles med tingene, som man jo høre fra andre lignende klubber, i Retrievernes Jagthundeklub er det følgende faktorer som producerer en god prøve.
  • En uvildig lodtrækning som bestemme rækkefølgen som hundene kan afprøve i.
  • Skytternes evner til at nedlægge vildtet
  • Start rækkefølgen som aldrig afviger, samtidig med nedlagt vildt apporteres i den rækkefølge de er skudt.
  • at der altid sendes to eller fire hunde på en nedlagt fugl, inden dommerne tjekker området
  • at der altid er en dommer i terrænet, som kan se om en hund tager en fod på en anskydning eller laver fejl som skal bringe den ud af prøven. 
  • at man altid ved hvilken skytter i kæden der skal apporteres for, igen således at det ikke er dommerne der bestemme rækkefølgen, men skytterne.
Derfor kan vi altid forlade en prøve med klarhed om at det har været en retfærdig måde hundene er afprøvet på.

Kommentarer