Endelig i gang igen med prøverne !
Dejligt at være med igen, det var præcis 1 år siden Helle sidst var på prøve - en prøve som vi stadig tænker tilbage på med gru, DRK fra den værste side, en oplevelse som på det nærmeste satte en stopper for Heles lyst til at gå på prøve, tillidsfolk i DRK som på værste vis udstillede klubben manglende tolerance og imødekommenhed, meget, meget skræmmende. Vi følte os ikke mere velkommen i DRK.
Nu er det slut, med DRK vi kigger fremad, men kunne jo ikke undgå at bemærke at der åbenbart er en stor interesse for RJK prøve, en held del DRK folk var da og kigge, selv dommerne fra DRK nyder åbenbart at se andre hunde. Til gengæld har vi har nydt dagen sammen med andre fantasiske hunde folk.

En fantastisk dag i Hønning Plantage, lang mod syd i det Jyske. 5 hunde til apporterings prøve, 4 bestod og 2 hunde i åbenklasse som begge fik udmærkelse og derfor også er videre, desværre var den ene hund ikke spontan nok på opsamling af en død and, så den måtte udgå af prøven.

Dejligt at vi nu ikke foreløbigt skal rende rundt og kaste døde dyr i terrænet, samt lugte af døde dyr på fingrene efter en prøve. I Retrievernes Jagthunde Klub, er apporteringsprøven den eneste prøve hvor der anvendes koldt vildt.

Apporteringsprøven er en mellemting mellem begynderklasse og åbenklasse i DRK, markering på land og vand, søg og dirigering. Man bliver stoppet i prøven hvis hunde laver fejl så den ikke kan få en "bestået"To af hundene gik derefter videre til åbenklasse test, en prøve som ligeledes skal bestås med en "udmærkelse" hvis man har ambitioner om at deltage på åbenklasse markprøve (jagt)
åbenklasse testen, var 8 hunde, vi startede med en tramp, to hunde hos dommeren, fri ved fod, en kaster og en skytte i begge sider. Ingen opgaver er forudbestemt, præcis som på jagt, det der sker skal løses og dommeren vurderer opgaven. får man en diskvalificerende fejl, slutter prøven. Vi fik i første runde 2 apporteringer, næste runde 1 apportering og 3 runde 2 apporteringer. Markering og dirigering.Herefter 2 hunde frem på et lille drev, to skytter og en masse skud, til venstre kastes et par dummyer, første hunde vender 180 grader rundt og sende på dirigering 40 meter over vand og på land hvor der er anvist et område, når der er en dummy hjemme derfra, sendes på området hvor den anden skytte stod.
7 apporteringer på et par timer og begge hunde fik deres udmærkelse i åbenklasse test.
Tak til Danish Agro får de fine præmier, tak til prøvelederen for et spændende oplæg og en god prøve. Tak til de øvrige klasser og alle deltagerer for en god søndag. Tillykke til de andre placerede hunde.

Kommentarer