Endelig har vi fået en ny klub, fantastisk !!

Retrievernes Jagthunde Klub
Som jeg skrev allerede i efteråret 2013, i dette blogindlæg opgav vi kampen mod DRK, og valgte at se fremad.

Nu var det blot at vente på om der skulle vise sig en mulighed for medlemskab i Retrievernes Jagthunde Klub, det er en klub som allerede havde de ting vi efterspurte  i DRK, så det var vores plan. Heldigvis blev der her i marts 2014 på RJK generalforsamling, besluttet at RJK fra januar 2015 får en stambog fra DKK, præcis magen til den som vi allerede har, det vil sige at vi nu igen kan stille hund samtidig med vi beholde den stambog som vi føler er den rigtige.

Dette betyder jo at vejen er åben for vi nu kan føre hund i en en klub som alene vil jagthundene, kun vil dømme efter et prøvesystem hvor det alene er hundene og deres formåen der dømmes.  Dommere som alle har præsteret et resultat med en hund, og  samtidig er valgt ud på deres kvaliteter som domme.  En klub som bla. nedlægger deres blad for at bruge flere midler på bla. uddannelse af deres dommere, det er stort……  Dette er jo præcis det vi i alle de år har kæmpet for, altså i den tidligere omtale kamp der ikke kunne vindes, nu er det her, FEDT !

Jeg er ret sikker på at det er her i Retrieverenes Jagthunde klub, at vi finder fremtidens jagtretriever, samt de avlspartner til vores hunde. Men ikke mindst er det her vi finder et miljø, som passer på vores måde at tænke hund på, og det har i særdeleshed en stor betydning. Retrievernes Jagthunde Klub har et fantastiske klub miljø, er vi ret sikker på  at dette vil fremme opdræt, træning af de bedste  retriever i Danmark, og  ikke mindst i de lande som vi sammenligner os med.

Derimod tvivler jeg på at fremtidens Retrievere  findes på prøver med optøede fugle og hårvildt, eller ungernes kanin eller duer fra dueslaget.  Ej heller ikke på klapjagter med adskillig hundrede af døde fugle på en ny sået mark.

Derfor tak til Retrieverenes Jagthunde Klub, fordi det blev en mulighed, men ikke mindst fordi deres tanker for en klub for Jagtretriever er identisk med den der er i vores "mind set"
Kommentarer