Purdey 3 vinder CK i Hellemosen

Søndag d. 18 november var Purdey og jeg blevet indkaldt som reserve på A-prøven i Hellemosen, ved Brahetrolleborg, 10 hunde og to dommere var prøven opsat til.

Vi mødtes i skoven ved Brahetrolleborg, hvor prøveleder Johannes Raaballe gav instrukser og lodtrækning til startrækkefølgen, samt præsenterede hans assistent Thomas Plamboeck, samt de to dommere, Carsten Andersen og John Juel. Herefter kørte vi i samlet flok til prøveområdet i Hellemosen, et lille konsortier af jægere, samt deres gæster var dagens skytter og drivere.

Første såt var en majsremisse på den anden side af en stor mose, fuglene faldt i mose, vand, skov samt på en åben eng, ænder bekkasiner og en sneppe kom for i såten.

Vi fik på mit hold hver to markeringer og en dirigering, to hund blev eyewipet og vi var derefter kun tre på mit hold resten af dagen. Det andet hold fik lidt færre fugle.

Derefter byttede vi dommer og igen var vi heldige, og fik seks apporteringer hver på markering, dirigering og søg. Purdey hentede en fin anskydning i søget.

Herefter fik vi en såt hvor det andet hold skulle ha alle fuglene, idet de nu var kommet markant bagud, efter frokost fik vi fortsat sammen dommer således det andet hold kunne få flere fugle og deres dommer kunne se alle hunde i aktion.

Herefter var feltet reduceret til de tre hund på mit hold, samt Keld Jørgensen fra det andet hold. Nu var det tid for en finale, en kæmpe stor rydning i skoven, hvor der var plantet Sitkagran, og derefter havde brombær fået lov at brede sig. Foran os ca. 80 meter væk var en ældre kultur med Sitkagran samt en masse brombær. Den første fugl i finalen var en vingeskudt hane, som Niels Henrik Hansen blev sendt på, han hund var kort tid i området og kom derefter med en høne, som havde ligget død siden en tidligere såt, så blev det mig, purdey gik i området og jagtede i Sitkagranerne og brombærrene i lang tid, uden held, derefter blev det Boye Rasmussen, han fik heller ikke fuglen, til sidst blev det så Keld Jørgensen, han hund jagtede også superfint i det hårde terræn, men også uden held. Niels Henrik som startede sendte så igen ind i området…..han hund kom efter lidt tid med en hane, men desværre var den også fra en tidligere såt.

Herefter fik vi alle fire en lang dirigering ude i lysningen, altså med alt det brombærkrat, det var ikke særlig kønt at se på alle hunde brød sig ikke om at være derude, men alle løste deres opgave.

Jeg må sige at det var en fornøjelse at være på prøve i DRK hvor afviklingen foregik så elegant, to meget kompetent prøveledere, som formåede at lave den rigtige dialog omkring hvilken fugle der skulle bruges, samt hvor de var i terrænet. Præcise udpegninger af de dirigeringsfugle som vi blev sendt på, samt instruktion til dommere om hvordan tingene skulle gribes an´ kæmpe ros herfra.

Ligeledes også ros til dommerne, som sendte hundene i rækkefølge, var høflige og venlige, men alligevel havde den autoritet som viste det var dem der dømte i dag, tjekkede det hentede vildt, gik ud i terrænet og kiggede på hvad hundene lavede samt fulgte anvisningerne fra prøvelederen. Efter tidligere prøver med kaos, og ufattelige dårlige præstationer fra nogle dommerne, må jeg trods alt sige at der heldigvis er et lille håb for at tingene kan lykkes i fremtiden, måske blot med lidt oprydning på dommerlisten. Personligt tror jeg denne forskel skyldtes at disse to dommere trods alt selv fører hund i vinderklasse.

Så stor ros til Johannes, Thomas, Carsten og John, vi har fået lidt tro fremtiden tilbage.

1 vinder CK Lochiness Green Chive


2 vinder CK Ellijas Dudley

3 vinder CK Purdey

4 vinder Thirsgaards Tjegge

Tak for en hyggelig dag sammen med jer alle og tak for en flot prøve.

Kommentarer