Opfølgning på Norsk Retrivermesterskab - søndag.

Imdmarch & Velkomst i smukke rammer og sol

Som lovet igår, så kommer der her en kort beskrivelse af det norske retrievermesterskab 2012.

Det er et 2 dages mesterskab, hvor 1. dagen er på dummies og 2. dagen er på vildt. De er super gode til at arrangere i Norge, så det kan lade sig gøre at køre 6 poster om formiddagen i unghundemesterskabsklassen, hvor der i år var 43 hunde. Selve retrievermesterskabet afvikles kort derefter, så 94 hunde gennem 6 poster om eftermiddagen - det er bare i orden.

De seks dommere fra Ireland, Danmark & Norge

Se flere fotos på www.jagthundefotografen.dk 
Det hele forgik på et militært område. Heldigvis var terrænet noget mere interessant end det militærområde vi var på til IWT i Schweiz. Ikke noget med slåede græsplæner hér. Terrænet var temmelig varieret - det betød dog, at vi fik rørt fødderne, da der var ret langt mellem posterne. Men når det foregår i det smukkeste solskinsvejr - det var det i hvert fald lørdag, så kan det gå !

Posterne var de samme i begge klasser - selvfølgelig bare ændret i sværhedsgraden. Og sværhedsgraden var steget noget i år - for begge klasser. Der var "bid i", og det blev gjort i terrænet alene. Næsten ingen cirkus, så det var ok.

Kort om posterne for retrievermesterskabet, hvor vi begge deltog.

1: Her blev vi dømt af the dogguru, Keith Matthew, IR. Start med fri ved fod ca. 20 m. Når snoren var taget af måtte gives én kommando fx. hinter og derefter uden en eneste kommando/klap på låret og frem til pinden, hvor man afventede markeringerne. Her var det tilladt at sige sit eller markér, men kun én kommando !!. Dette blev også håndhævet i unghundeklassen, så der var en hel del, som scorede nul på den post.

Posten i sig selv var en dobbeltmarkering på linie i et gl. kørespor for tanks. Længde ca. 120 m. 2 vandhuller undervejs, hvor 1 dummy landende 10-15 m fra på den anden side af sidste vandhul - og hvor 2. dummy lanede i vandet.

2: Blev dømt af Erling Skottner, NO. Dirigering over en grusgrav med distraktionskast ned i hullet til højre for én. Længde ca. 90 m. Man stod 10 m fra kanten og faren her var selvfølglig, at hunden kunne forsvinde ned i selve grusgraven.

3: Blev dømt af Lars Mertz, DK. Lang enkeltmarkering - ca. 120 m. Det var i større rydning med masser af birketræer. Helt fladt og med skovveje. Dummy kastet på tværs af sporet og landede par meter ved siden af vejen blandt træer og højt græs.

4: Blev dømt af Frank Hermansen, NO. Dirigering på ca. ca. 50 m over en lille granrydning med mange store kvasbunker , og med distraktionskast til højre for én. Terrænet gjorde, at det var let "at tabe hunden".

5: Blev dømt af Jim Perry, IR . Den forgik ligesom nede i et hul, som var moselignende. Tuer, vand, lyng/mos . Det var en enkeltmarkering på ca. 80 m, hvor terrænskiftene var den store udfordring. Inden markering var det 15 m fri ved fod frem til dommeren.

6: Blev dømt af Keld Jørgesen, DK. Kort dobbeltmarkering. 1. kast ca. 40 m i et større hindbærkrat og 2. kast ca. 50 m i græsset, ca. 20 m fra 1. markering, som skulle hentes først. Lyder nemt, det var det ikke. Terænet gjorde, hunden let kunne forsvinde.Lille video fra ferien og mesterskabet


Vi genneførte begge alle poster og da resultaterne kom op lørdag aften, så lå Helle og Ove Simonsen, DK, på en delt 1. plads med 111 point af 120 mulige.

Der var 12, som gik videre til lørdagens semifinaler. Det gjaldt både for unghundeklassen og mesterskabsklassen.

I mesterskabsklassen var første semifinale en walk-up i en lysning i skoven, hvor bevoksningen af græs, buske - og ikke mindst et par kvasbunker gjorde, at både sorte og gule hunde nemt kunne forsvinde. 6 hunde af gangen - 3 på hver side . Her fik hver hund en enkeltmarkering og en dirigering i modsatte side. Længderne svingede fra 50 - 80 m. Terrænet gjorde også her, at det ikke var nemt for nogen !


Walkup
 
 
Markeringen på vej hjem
 

2. semifinale var en gammel gran/birketræsskov. Først en markering på ca. 90 m, som blev kastet bagud og over et skovspor. Ikke nem at nå at se. Derefter skud til dirigering på ca. 90 m. Udfordringen her var især - at skoven er fuld af træer !


Instruktion 2 semifinale


Her sluttede det så for Helle og Tophi. Iveren løb desværre af med Tophi og han gav lige et lile piv, da han blev sendt på dirigeringen - som han iøvrigt løb lige ud til !

Sidste dirigering i Norge


Øv - mere er der ikke at sige om det !!

Vi blev ikke og så det færdigt. Når man har 8 timers kørsel foran sig - så er det bare om at komme hjemad. Men Finalen for både unghunde og mesterskabsklassen blev afholdt sammen. Den forgik ved en stor sø. Vandmarkering til unghunden - og når den var hentet, så en vanddirigering til den ældre hund.

Resultatet på det hele blev, at både den norske unghundemester og retrievermester 2012 er dansk !

Stort, stort tillykke til Tom Andersen med Maxjan´s Edes med UHM 2012

og for 3. år i træk, Ove Simonsen med Lærkeredes Ask, NM 2012.I unghundeklassen blev desuden placeret:

2. Ingela Karlsson, Coatfloats Jazz Live, SE

3. Hans Peter Grongstad, Streamlight´s Choice Lady Molly, NO

I Retrievermesterskabsklassen blev også placeret:

2. Trond Gjøtterud, Searover Kits Dog, NO

3. Ana-Lena Wendt, Meadowlark Dipper, SE

Og som 6. i finalen endnu en dasker - nemlig Maria Nielsen, Lucky Labradors Sweet Sky.

Tak til norsk retrieverklub for et rigtig godt arrangement - vi glæder os allerede til næste år !

 

 

   

 

 

Kommentarer