Vi gjorde det !!!

Team Sjælland vand hold WT på Rohden Gods 2012


I år var en af vores prioriteter at deltage på hold WT på Rohden Gods ved Vejle fjord, vi spurgte
Louise Munchaus Adsbøl med Mika om hun havde lyst til at være med på holdet, som blev døbt Team Sjælland, heldigvis var vi det eneste hold, som bestod af rene Sjællændere, super heldigt.
15 hold fra Dansk Retriever Klub var tilmeldt, alle erfarne WT deltagere, flere som havde repræsenteret Dansk Retriever Klub ved officielle prøver i hele Europa.
5 poster skulle gennemføres, to meget kompetente Svenske dommere var hentet ind til lejligheden, samt gode officielle Danske dommere, ingen WT dommere var brugt.
Oplægget til posterne var JAGT – alle poster var tydeligvis lavet af en erfaren jæger og A-prøve kyndig, posterne lagde vægt på flere ting, så som samarbejde med hunden, lydighed, selvstændighed, vedholdenhed, samt udholdenhed her tænker jeg også på den brandvarme dag.
Gennem dagen var der flere som fortalte om deres positive oplevelser med de Svenske dommere, så høflig prøvede at få deltagerenes hunde til at præsentere sig flot, og så på hundenes jagtlige potentiale, som de holdt op imod de oplevelser de ofte havde med Danske dommere, som omvendt søgte efter fejl de kunne få hunden elimineret på, et flot skulderklap til de Svenske dommere, men samtidig en lille påmindelse til de Danske dommere om at der måske er andre veje til målet, ingen tvivl om at uddannelsen har virket, men der er stadig lang vej til målet – måske også fordi de Svenske dommere begge er super aktive med egen hund, og derfor har nemmere ved at ha den rigtige følelse i maven.
 
Post 1 & 2
Walk up med to hold på linjen, to markeringer til hver hund, en ret frem og en på kryds foran det andet hold, markeringer i lang græs på en eng som åbenlyst havde svære færtforhold.
Efter afslutning på denne walkup, skiftede man dommere, og stillede op til et drev på Rohdens høje fasaner, med stor entusiasme var der en flok skytter og en flok drivere som i dag formentlig ikke har nogen stemme tilbage. Mange skud meget larm, mange andekald over højtalerne, 1 markering på de få at de høje fasaner som faldt ned., når alle seks hunde havde fået en markering, vendte man rundt og alle fik en dirigering på tværs af det område hvor markeringerne fra walkup var faldet, derfra skulle de sendes på en anskydning ind i en skov, hvor de skulle passere et vandløb først, alt sammen uden føren kunne hjælpe.
 
Post 3
Dirigeringspost i et meget kuperet terræn, selve terrænet var ret hårdt pga en masse tidsler og brombær, men hundene kunne ses hele tiden, ligeledes var der skud på alle dirigeringer.

Post 4 & 5
To enkelte poster, som alligevel blev afviklet sammen, således at skud m.v. var distraktion for det modsatte hold, så derfor startede begge poster hver gang samtidigt.
Post 4 var en dobbelt markering med kastemaskine, højre hund på linjen fik den først kastede, anden hunden den anden markering, sidste hund ro på post., herefter byttede man plads til alle havde fået de tre opgaver.
Post 5
Med skud fra post 4 bag ryggen faldt der nogle skud på den anden side af en lavning med vand, på den anden side steg terrænet en del og der var en stor eng, i den øverste del var der et stort område med lyst græs, ca. 120 kvadratmeter.
Herefter igen skud fra post 4, pludseligt kom en lavt kastet dummie ind fra venstre og faldt i kanten af vandhuldet (som en lille krikand eller lign.)
Herefter igen skud fra post 4, afsluttende med igen skud fra området med det føromtalte lyse græs.
Første hund skulle nu sende over og søge i det område med det lyse græs, når den havde dummien hjemme sendte nr. 2 hund på vandmarkeringen. Sidste hund var igen passiv på denne post. Når der var roteret rundt så alle havde fået de tre opgaver var dagen slut.


1 vinder for hold
Dk09054/2009 Purdey, Lars Mejlby
Dk01747/2008 Darfys MikaLouise Munchaus Adsbøl
Dk04059/2007 DKBRCH NOJCH SEJCH NORDJCH Seahill High Wind Tophi, Helle Golstrup

2 vinder for hold

Dk17016/2008 Andjøh's Rafal Nadal, Jon Andersen
Dk17014/2008 Andjøh's Nadia Petrova, Rie Jøhnke
Dk01207/2007 Spring Swift Balder, Per Yttrup Nielsen

3 vinder for hold

Dk13307/2010 Lærkereden's Charlie, Poul Erik Hansen
Dk13711/2010 Lærkereden's Sejer, Peter Abel
Dk13308/2010 Lærkereden's Let It Be Argo, Palle Olesen


Top Dog
Dk03932/2008 Thirsgaards Tjegge, Boye Rasmussen,

2 vinder
Dk07396/2009 DKBRCH Stenhøjgårds Brit, Jan Lorenzen

3 vinder
Dk13711/2010 Lærkereden's Sejer, Peter Abel
Vi ønsker alle placerede tillykke, og tak til region Centrum for en rigtig god dag, tak til regionens sponsorer.
Dummy Shoppen.dk

Gilpa.dk
Kommentarer

  1. Stort tillykke til jer alle tre :-) Igen har I vist at jeres træning er i orden og Louise viser igen, som I også gør, at I er et team med jeres respektive hunde, flot. Dejligt med et super arrangement, godt lavet. KH Ulla

    SvarSlet

Send en kommentar