B-prøve i Sorø & Kulhuse !

Dellgren 1. Purdey 2 vinder CK

Sorø 30 april

Den 28 april & den 4 maj var Lars og Purdey på B-prøve, prøven i midtsjælland var i et fantastisk terræn hos Phillip Larsen i hans grus grav, fantastisk smuk område og et rigt godt område til afprøvning af vores hunde. Alle hunde startede med en trippel markering 1. på vand, 2  og 3 næsten på linje på land.

Herfra gik vi videre til en dirigeringspost,  en distraktion markering, blev kastet ret tæt på dirigeringsområdet, herefter skulle markeringen hentes.

Mange syntes dagens opgave var det ren nostalgi, en slags retro prøve sagde flere.  Oplæg fra en svunden tid var hevet frem ad posen.

Purdey og Lars havde sammen med 8 andre hunde fået point nok til at gå videre til søget, her kom det første islet af jagtrealisme på prøven.  Vi stod 4 hunde på post der startede et drev på vores ene side, intet blev kastet, men masser af skud og larm, når drevet var forbi os skulle to hunde ad gangen sendes i søget  - når drevet kom til enden fortsatte det bag ryggen af os, men hundene måtte ikke komme i det nye område. Da denne del sluttede vente vi rundt og fortsatte søget i den side.

Hundene lavede indsats af forskellig kvalitet, så derfor ændrede rækkefølgen sig.  Lars tabte en fugl på jorden så det sammen holdt med af Purdey blev forviret over en masse fløjten fra de andre fører betød at vi stoppede prøven efter søget.

Finalen er der vist allerede sagt nok om, da jeg ikke så den har jeg absolut ingen kommentar, men må blot sige at det jo ikke er hundeførrene der dømme, så håber vi kan være enige om at det aldrig må være dem vi bliver sure på !!

Kulhuse 4 maj

Lars og Purdey var kørt til det smukke skydeterræn i Jægerspris, Nordsjælland afholdte B.prøve.
Vinderklassen, startede hvor prøven i Sorø sluttede, nemlig med fortsat retro - dirigeringer mellem / over udlagt og kastet due - er ikke fortid som vi troede.   En lang gåtur fri ved fod, mens man gik blev der kastet to hvide duer midt på en græsmark, efter den sidste due blev kastet fortsatte man 80-100 meter, her var ens udgangspunkt. Et område søg i en mose  ca. 110 meter ude, retning præsis mellem de to kastede duer,  2 gange skulle hunden sendes i mosen. Purdey løste opgaven fint og var i hånd hele tiden.

10 hunde af de 30 tilmeldte løste denne post, 20 hunde tog fejl fugl eller løste ikke opgaven, kunne vi spørge os selv om det er den rigtige måde at få flere hunde til at tilmelde prøverne i vinderklasse ???

Hvis vi gerne vil vise vores hunde fra deres bedste side,  trorn jeg ikke det er den rigtige vinkel - rigtigt mange hund kom på denne post til at se rigtig dårlige og kedelige ud.  I mange år har vi undgået den slags cirkus prøver hvor hundene skal løbe over vild o.s.v.  I stedet har retningen været at vi har lagt kræfterne på at lave prøver som de er beskrevet i markprøve reglementet "JAGTREALISTISKE PRØVE"  kunne vi ikke i fælleskab prøve at komme tilbage på sporet.

Næste etape af prøven, var tilgengæld super jagtrealistisk, desværre var det ganske få der fik lov at prøve den del. En walk up, to hunde inde på linjen, højre hund fik en apporteing i venstre side, ca. 90-100 meter som faldt på blankt vand i en stor så med ret stejle kanter. Når den første hund var sendt, blev der kastet en fugl mere på højre side, sammen afstand men med et par terrænskift, bla. en grusvej.

Derefter byttede man plads og fortsatte walk up, det sammen gentog sig.

Herefter gik vi videre og fik en lang teknisk godt tænkt dirigering, så de sidste dele af prøveoplæget var godt tænkt.

9 hunde havde gennemført den sidste del af prøven, dommerne valgte at tage dem over 49 point med til finalen, finalen var et stort frit søg igennem en mose, vildtet lå på bagsiden af denne mose,  to hunde arbejde sammen.  Der gik en rum tid for alle hundene inden de knækkede koden og kom gennem mosen og længere, ja meget længere ud ud det bagved liggende terræn.

Purdey hentede 4 stykker vildt, 2 ænder og 2 duer - makkerhunden blot 4 ænder, jeg måtte i starten hjælpe hende med en hånd her og der, idet hun ikke rigtig fattede opgaven, men da hun så lyset gik hun virkelig suverænt.

Dellgren 1. Purdey

Vi sluttede således.

1 vinder m/CK  Peter Jørgensen  Batmoors Leitrim Jake ( Tillyke med titlen DKBRCH)
2 vinder m/CK  Lars Mejlby Purdey
3 vinder Benny Hansen  Toplab Cotter Cheif
4 Vinder Louise Munchaus Adsbøl   Darfys Miska


Kommentarer