Raceledelsens for Labrador´s forårsmarkprøve på Skjoldnæsholm


 Twig på Skjoldnæsholm marts 2012

I dag var Lars taget til Raceledelsen for Labrador´s  forårsmarkprøve på Skjoldnæsholm gods, flotte rammer til en kold forårsdag som startede med sne.

Efter parolen stillede jeg Seahill High Wind Gunner´s  Twig i åbenklasse, en fin og reel prøve.

Vi startede med fri ved fod frem til første post, som var det frie søg, søget var ikke helt tradionelt, idet alle stykker vildt lå på¨yderkanten af søget, altså ingen stykker vildt i midten af søget, hundene skulle hermed vise deres evne til at bruge vinden rigtigt.

Herefter fri ved fod videre til en kort dirigering ned over en lille mose, langs med et vandhul. Når den var hjemme fik man en dobbelt på linje, den første faldt i vandet, bag en vindfælde som lå ude i vandet, den næste en lige inde på land i højskoven.   Når disse var hjemme fik man en kort enkeltmarkering i et meget kuperet terræn den modsatte vej.

Vi løse opgaven fint og fik en rigtig fin kritik af dommeren, læs her.Så gik turen til vinderklasse, med Purdey.........det trak en del ud, så vi kom først på noget efter middag, hundene startede med et søg i lavning med et åløb igennem, samt en del udfordrende terræn.. 6 stykker vildt og 5 minutter til de 2 hunde.  Purdey gik rigtigt godt i søget,  og bragte som en af de få hunde vildt fra hele området, rigtig mange andre hunde fik kun 2 stykker vildt hjem. Jeg var tilfreds med hendes indsats. Nu skildtes hundene så den hund med lige nr. gik til dirigering, en dobbelt dirigering som lå på en linje i et stykke højskov. Purdey løste denne opgave rigtigt flot og fik efter opgaven 18 p.  som på det tidspunkt var dagens højeste. På søget fik hun 16 point, og en lidt mærkelig kritik at hun løb for hurtigt i søget.......tror jeg vælger ikke at forstå den kritik, jeg har nu hellere en hund som løber med chance for at finde vildtet, det ser da enormt trist ud med de hunde som blot tøffer rundt og går hjem.

Efter denne opgave hvor jeg var sidste hund, blev 11 hunde taget ud til at fortsætte med den modsatte post, altså dem der havde dirigeret skulle ha markering.   Mærkelig nok valgte dommerne ikke at tage de hunde med flest point med, men selv at vælge mellem hundene, så i dag var reglen at man skulle ha over 11 point på begge poster for at gå videre, var nu ellers sikker på at det var noget vi i DRK var kommet over, men sådan var det ikke !!

Dette betød at der var nogle med 10 + 16 der ikke kom med, men andre med 12 + 12 godt kunne komme med, så der er igen noget for DU at arbejde med......eller blot afskaffe pointsystemet hvis det aligevel ikke skal bruges.

Jeg var igen sidste hund på markeringsposten,  en dobbelt på linje, når den ene var hjemme faldt der en ny markering. Purdey plukkede de to første og da hun næsten var ved den sidste valgte kasteren at begynde at gå bort, dette forvirede Purdey, så hun stoppede og kiggede, dette kom bag på mig så jeg skulle lige finde fløjte o.s.v.  derefter blev det til et par ekstra stop og et par vinklinger, dette kostede mig så 7 point og jeg rykkede fra en plads i front, til nr. 5  - seks hunde blev taget til finalen, en simpel vanddirigering......tror ikke den flyttede nogle placeringer. Glædeligt at 4 ud af de seks finaledeltagere var fra region Sydsjælland,  ialt 30 hunde stillede i vinderklasse.
Vi sluttede som nr. 5 og fik udmærkelse.1 vinder CK Charlotte Rasmussen, Como
2 vinder CK Tanja Thorsen, Milo
3 vinder CK Annika Christiansen, Moon
4 vinder Ronni Lübcke, Hammilton
UDM Lars Mejlby, Purdey

Tillykke til de placerede hunde.
Tak for godt selskab på prøven, vi ses derude !!

Kommentarer

 1. Kære Lars

  Tillykke med de fine resultater igen igen.
  Det tegner godt for Purdey.

  Også stor tillykke til Helle med de flotte resultat i Norgen. Vi ses snart.
  Kh Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Ulla

  Takker for din søde hilsen, jeg hun gør det fint i øjeblkikket.
  Vi glæder os til snart at se dig.

  SvarSlet

Send en kommentar