3 træningsdage med Robin Watson GB

Vi havde lavet en aftale med Robin Watson fra Kennel Tibea i England, han var i tre dage og lave forskelige træningsoplæg til vores unge og ældre hunde, tre meget spændende dage.

Første dag havde vi lavet oplæg til en lille test, således at Robin kunne se hvilket niveau hundene havde, derfra kunne han så lægge træningen.  Vi var 8 deltagere, med hunde på forskellige niveau,  2 begynder niveau,  4 åben niveau samt 9 vinder niveau.  Robin valgte at lægge fokus på de unge hunde om formidagen og de ældre om eftermidagen..

Mange ting er selvfølgelig noget som ikke er nyt for os, men der dukker alligevel enkelte rigtig gode ting/nye vinkler på tingene op.   Robin viste på to ungehunde på 7 mdr. hvordan han opbygger tilbagesending, meget lig vores metode, blot laver han det hele tiden "blind"  men altid i sammen område, så egentlig tror jeg ikke det gør nogen forskel, men derimod så vi hvor vigtigt det er at hundene ikke dresseres for meget ned inden man påbegynder træningen på linjer, de to kuld søskende var meget forskellige,  men også med to forskellige fører. Vigtigheden af tillid sås tydeligt, det er farligt at blande dresseuren og tilliden i den disiplin der hedder tilbagesending.Områdesøg, linjer og walk up var de tre temaer som Robin fortalte og lærte fra sig om,  masser af spændende informationer omkring disser emner.

Den sidste dag, startede vi med walk up, emd alle vinderhundenen, Robin fortalte omkring bedømmelse - eftermiddagen foregik som en test, hvor Robin så på os med de strengeste Engelske Panel A - dommer briller, må sige at vi blev en del klogere på hvordan de Engelske dommere ser på tingene, ekspl. vis hunde/fører der eyewiper sig selv,   bare 10 grader skæve linjer, stop efter få meter....alle disse ting ville i England sende en hund ud af prøven,   i DK ville de fleste dommere ha syntes hunden var fantastisk, der er meget at lære for alle os i DRK endnu.

Kommentarer