Jægerprøve i Rogaland 24 - 25 marts 2012

Seahill High Wind Gunner´s Joker

I går brugte vi 14 timer på at bringer os fra Sydsjælland til Stavanger via Hirtshals, en tur med meget fint vejr og godt selskab og en god buffet på færgen.

Indlogeret på Hotellet, fik vi sovet og var derefter klar til at spise morgenmad og hygge med hundene, men nogle ville det anderledes, bilen gik i tomgang for at smelte isen på ruderne, pludselig låste alle døre i den, så stod den i tomgang og vi stod med 6 hunde uden snor uden for hotelet, efter nogen ringen o.s.v. kom vi dog ind ved hjælp af FALKEN og 2000 Nkr. så kom vi forsinket afsted til prøven, alle var tålmodige og ventede og hæppede på Danish Dynamite.

Walk up i vinderklasse, Malou & Daniel Max dømte. 5 lange og svære opgaver i meget åbent terræn med løbevand over alt. Lars fik lov at eyewipe en hund med Purdey, Helle og Phiphi gjorde en fin entre og løste de fem opgaver flot. Efter dette var der seks hunde tilbage, 5 labrador og en golden.  Vi blev delt i to hold hvor vi fik to markeringer på langs af en bred år.

Til slut var alle seks hunde stadig med, et drive i et maget mudret andehul - og en dirigering på den ene eller den anden side langs med søen.   Lars havde sin dårligste proformance her, det blev lidt kluntet. Helle og Phiphi løste opgaven fint.

Sidst jeg var heroppe blev jeg imponeret over hvor rigtigt det føles at afvikle en prøve under de konditioner, dommerene dømmer som på en A-prøve, de kender ikke oplæget, de dømmer blot det de ser, er det ikke i orden med hunden, hives hunden ud af prøven, som på en A-prøve, ulydighed, uden for anvist område, ineffektivt arbejde, eyewipe o.s.v.  Som Daniel sagde til mig, det føles rigtigt at dømme på den måde, jeg har jeg kun ansvar for ast dømme det jeg ser, men han klappede sig selv på rygge.  Håber vi får mulighed for at forsøger at afvikle prøver på den måde i Danmark.

Men det stille jo krav til hvilken dommere der skal dømme !

Et er sikkert, jeg gør gerne forsøget med at lave en vinderklasse på den måde.

Seahill High Wind Gunner´s Twig
Vi hastede ud i åbenklasse hvor vi havde knægtene meldt til, har fortsatte derude med Walk up, to hunde oppe af gangen, Pål Bådsvik og vores egen Danny Fraiser. Vi gik ca, 200 m og fik undervejs
tre markeringer, og to dirigeringer. Herefter gik vi tilbage og fik et område bestemt søg, alle momenter var på vildt. 

Vi fik begge meget fine kritikker, og vender tilbage senere når resultaterne offentliggøres under aftenens middag.

Opdatering

Dagens præmieudeling er slut:

Elite Class

1 vinder Seahill High Wind phiphi Helle Golstrup M/HP
2 vinder Searovers Kit´s Dog Trond Gjøtterrud
3 vinder Purdey, Lars Mejlby

Åbenklasse

1 vinder Carmal´s Kitas Prince Therese Sædberg M/HP
2 vinder Seahill High Wind Gunner´s Twig Lars Mejlby


Begynder klasse

1 Vinder M/HP Flatgolds Black Zar, Annika Christiansen
2 vinder Streemalights Choic Liva Berit Gjøtterud


Vi ønsker alle andre placerede tillykke.

Kommentarer

 1. Gratulerer med flott resultat i helgen! Jeg fikk hanket inn 2 x 1.pris i AK så nå blir det åpen A-prøve i Danmark, håper vi sees :-) Charlotte

  SvarSlet
 2. Hej Charlotte

  Tak for dine pæne ord, vi glæder os til at se dig til høst, du er altid velkommen.

  SvarSlet
 3. Gratulerer så mye til både Helle og Lars med fantastiske resultater i helgen. Man kan bare beundre slike resultater. Hils Helle at jeg var veldig lykkelig søndag for Ferdinand fikk en 3. i AK - med det er vårt mål nådd og oppgradert til en 2.pr. i oppoverbakke ;-) Hilsen Nina

  SvarSlet
 4. Hej Ninna

  Tak for din søde hilsen, tillykke med dine resultater også, det er bare at klø på, så skal det sikkert lykkes, vi ses derude.

  SvarSlet

Send en kommentar