DRK Sydsjælland afholdt C-.prøve Harrested Gård 11 marts 2012

Seahill High Wind Gunner´s Twig på enkelt markering
Foto Sara Pedersen

I det flotte flotte forårsvejr afholdte DRK Sydsjælland C-prøve på Harrested Gaard ved Næstved, næsten 90 hund var tilmeldt prøven.

Lars havde meldt til for at teste formen mod deltagelse i på Officiel Jagtprøve i Norge senere i marts måned.   Seahill High Wind Gunner´s  Twig var tilmeldt i åben klasse, der dømtes af Preben Arenfeldt fra Nordsjælland.  Prøven startede i en juletræs kultur, 1 enkelt markering længst til højre, derefter en dobbelt markering første fugl faldt ikke langt fra nedfaldstedet for 1 fugl den næste noget længere og mere til venstre.  Twig løste dem alle med roser fra dommeren.  Herefter en lang tilbagesending af et kørespor i juletræs kulturen, her var der brug for en lille omstart, idet twig valgte at løbe ind blandt træerne og derfor i fejl retning. - men den blev løst.

Foto Sara Pedersen
Herefter fri ved fod på en lille walk up, med en enkeltmarkering til hver hund over åen (se øverste foto)  Ingen problemer her.
Videre frem til en lille bro, oplæget var at der havde stået et par skytter på en drevjagt, på højre side ude på pløjemarken lå nogle Hare, som først skulle hentes, når de var hjemme skulle hunden sendes mod højre i skoven, hvor der lå et antal fugle.
Seahill High Wind Gunner´s Twig i Søget
Foto Sara Pedersen
Flot kritik til Twig, eneste anmærkning var hans lidt urolige mund ved aflevering, et problem vi allerede har godt fat i, og det bliver bedre endnu.
1 pr.
Vi prøve lige at forsøg på apportering på tid, en tilbagesending på tid. Twig blev den hurtigste på dagen.

Purdey skulle så stilles i vinderklasse, en Walk up, som Palle Ingemann dømte. Tre hunde oppe på linjen.  Alle hunde fik tre markeringe på selve walk up, derefter blev der skudt til en dirigering til højre, hundene skulle sendes ca. 100 meter på en vej langs en remisse hvor der lå et søg inde, dette voldt for mange store problemer,  harene lå så på en åben mark efter remissen.  Herefter skulle man sende ind ad den sammen vej blot 180 grader modsat ind i skoven, her lå ligeledes et søg inden i skoven, men hunden skulle sendes i område søg, til høre altså væk fra søget i skoven, udfordringen har var at områdesøget lå i rygvind. Mellem disse dirigeringer fik alle en enkelt markering.

Når dette var løst var opgaven så at i søget i remissen og i søget i skoven lå hvert sted 6 stk. vildt, nu skulle der samarbejdes for at få vildtet hjem hurtigst muligt.  Ikke nemt med tre hundefører som kun tænker på dem selv.   Purdey løste opgaverne super fint, hendes uheld var at JEG SELV ikke havde hørt efter og derfor ikke fattet at grunden til at Palle meget tydeligt forklarede at man skulle hold hunden på vejen. Når man så lige lade den få luft et øjeblik kan det være for sent. Purdey kom glad med en Krikand fra søget. Palle var aligevel glad for prøæstationen, søget udløst 20 point, markering 18 point, og dirigeringen var dagens bedste, men grundet den lille svipser i skoven blev dette 20 tal reduceret til kun 0.  Alligevel var jeg meget tilfreds med hende, vi er klar til Norge.

Tak til Prøvelederen Pia Krebs, prøvelæggere, dommere for en fin dag.

Tak til Oliver´s  for en flot sponsor gave.

Tillykke til de andre deltagere med alle jeres flotte placeringer.
Tillykke til alle de af vores kursister som klarede dagen super flot.

Vi ses derude.


 


Kommentarer