Eliteprøven 2011 - dag 1 (Mesterskabet)


Så er vi kommet hjem efter den første dag på dette års mesterskab.  Som altid er vi i gode hænder hos Søren Nielsen på Brahetrolleborg, han er måske en af de dygtigste prøveledere DRK råder over, så tusind tak til Søren.

Tre drev var hvad dag 1. gav os, det første på ænder i en skovsø, hvor næsten alle fik apportering, Lars og hans hold på 7 hunde fik dog kun to apporteringer.
Helle fik her en markering i en granskov til en and.

Første såt skildte et par hunde fra feltet som var på 30 hunde, fra 4 forskellige Nordiske land. 

Næste såt var et fasandrev, Lars fik her sine første fugle,  en løber som der blev arbejdet en del på men som Purdey tilsidst bragte fra området,   herefter en dirigeringsfugl lige bag et af Brahetrolleborg stendiger.  Sidste fugl var 120 meter inden i en mose i skoven hvor der skulle være en vingskudt hane, efter 10 minutters arbejde i området bragte Purdey denne fugl.

Helle fik to 50 meter markeringer, samt en lang dirigering på åben mark til en dødskudt fugl ca. 120 meter

Efter 2 såt var der 18 hunde tilbage i prøven.

Herefter var det frokost, dejlig katoffelmos og gullach - det varmede godt helt ned i tæerne.  Super dejlig og varm mad.

Dagens sidste såt var et fasandrev dels mod skoven, vi blev delt i to hold med 9 hunde på hver. Tre skytter pr. hold hold samt tre skytter ude i den lang sø, således at der lå et antal fugle der, dels på vand og på de små øere derude. Vi startede med markeringer inde i skoven, igen bag et stendige.  Et par hunde tager forkert fugl og stoppes,  jeg er den sidste hund der bliver sendt på en markering, 100 meter borte, Purdey har markeret og løber direkte på fuglen, grundet terrænet beskaffenhed kan man ikke se hunden i området, men jeg stoler jo på hende.   Desværre bringer hun ikke fuglen og bliver kaldt hjem....næste hund sendes, heller ikke denne hund bringer fuglen, en tredie hund sendes med sammen resultat. Sidste hund er den Norske deltager....han bringer meget flot og hurtigt fuglen.  Da såten blæses af er der 3 vanddirigeringer pr. resterende hund.....ikke alle hunde syntes at det er sjovt med koldt vand x 3.   De ni hunde er nu bare to som er tilbage på dette hold.

Helle får en markering ude i søen på en ø, samt en dirigering til en ø ude i søen, en hund fra dette hold er urolig på post og sendes ud af prøven, til det sidste vandarbejde er der endnu en hund som ikke vil deltage mere i vandarbejde x 3.

Dagen er slut, der ligger 122 stykker vildt, og med de smukkeste tone fra jagthornet er dagen forbi.

Ni hunde er med søndag.


Ffynongain Gunner At Tudorcourt  Fører: Mogens Petersen

Blackthorn Bion  Fører:  Tomi Sarkkinen, Finland

DKJCH Hillus Powell  Fører: Thomas Plamboeck

Maddox   Fører: Tanja Bisted Thorsen

DKBRCH Batmoors’ Gentle George Will  Fører: Johannes Raaballe,

Glenbriar Damson  Fører: Janne Stihl, Sverige

NJCH Searover Kits Dog  Fører: Trond Gjøtterud, Norge

DKBRCH NOJCH SEJCH NORDJCH Seahill High Wind Tophi  Fører:   Helle Golstrup

Michnos Dronning Kathrine  Fører: Peter Abel

Altså  6 Danske hunde, 1 Svensk, 1 Finsk samt 1 Norsk hund.....en forsmag på Næste års Nordiske Mesterskab.

Vi ønsker alle knæk & Bræk i morgen.


Kommentarer