Sommer opdatering på Kennel Seahill High Wind

Sommeren har haft tag i os, vi var en tur i Sverige - medio juli, her havde vi et 2 dags kursus i SSRK Södra, dette kursus var tiltænkt de som havde været ansvarlig for prøver og træning i SSRK afdeling Södra, 2 spændende dage med kursister på flere forskellige niveau. Vi havde et stort område med lyng, skov og vand til vores rådighed,  begge dage startede med forskellige små afprøvninger og test, således vi kunne se hvad der var godt - og hvor der måske kunne hjælpes, begge dage blev eftermiddagen meget med linjer frem og til siderne i terrænet samt selvfølgelig vores kæphest "områdesøg"

Begge dage afsluttede vi med walkup hvor alle kunne deltage uanset hundenes niveau, set fra tilbagemeldingerne fra Sverige tror vi dette kursus ramte plet.


I september skal vi til Region Nordsjælland og afholde et kursus på sammen måde for regionens trænere o.s.v  bliver også rigtigt spændene.  Andre privattrænere køre i denne eftersommer lignende kurser i andre regioner, region Sydsjælland har også set nødvendigheden af et samarbejde med de som køre  træningen i andre regi, så endelig ser det lydt ud for fremtiden. Det eneste der nu mangler ar at klubbens bestyrelse og Træningsudvalg  får mulighed for at kigge igennem sammen optik som regionerne, således der igen kan komme ro om klubbens trænings situation, men som tidligere nævnt titter solen frem bag de mørke tordenskyer. Vi tror det snart finder et passende leje.

Efter vores kursus i SSRK tog vi videre på "ferie" sammen med gode hundevenner og fik trænet en masse hund, hver dag med 4-5 timers træning - nogle endnu mere. Vi fik set og afprøvet nye terræner - og nye discipliner bla.  dirigering over vand på så lange afstande at vi måtte hente en kikkert for at se hvad vej hunden svømmede. 

Undtagen den uge i Sverige, har vi hjemme kørt træning hele sommeren, endda med super flot tilslutning sommerferien taget i betragtning.  Basistræning, videregående træning samt et markeringstræning hold.

 Hvalpe holdet startede også op i juni og dette blev en blanding af hvalpe fra vores egne kennel og en masse andre seriøse hvalpe ejere, også dette med stor tilslutning.  Trist er det dog at høre hvorledes nogle af disse førstegangs hvalpe ejere fortæller om deres oplevelser med hvalpetræningen i vores klub, håber at Trænings udvalget i stedet for at fokusere så meget på privattræningen, brugte deres kræfter på at få disse nye medlemmer introducerede til klubben, samt klædt klubbens hvalpetrænere på,  således disse kursister for den hjælp og introduktion til at træne en retriever til jagt. Husk på hvor vigtigt det kan være for klubbens fremtid at vi beholder dem som medlemmer, så at træne hvalpehold er yderst vigtigt, for mange deres første bekendtskab med klubben.  

Vores egene træningen har selvfølgelig også været målrettet mod det forestående Unghundemesterskab i Danmark, samt det Norske Unghundemesterskab.  Det er altid spændende at træne unghunde på den alder, de en næsten som en åben bog........man læser næsten deres tanker når tingene går galt.  Men også en tid med meget positive og glædelige oplevelser med de unge hunde som til stadighed flytter deres grænser.

Helle og jeg har de sidste uger brugt en masse aftener og dage på at lægge B-prøven i Suserup, som løb af stabelen i går d. 7 august.  Vi havde for længe siden lovet at hjælpe prøvelederen med at lægge klasserne, da hun aldrig havde prøvet dette.  VI hjalp på den måde vores klub for tredje gang  i år,  det er jo altid spændende at lave et oplæg som vi kan stå inde for. Men at planlægge en klasse tager nu meget tid,  planlægning, afprøvning, afmærkning, instruktion af hjælpere o.s.v.  
Når  der nu er brugt så mange timer på dette, bliver ens skuffelse over at dommer efter få minutters kig på prøven, kan dømme ens arbejde ude,  pludselig er alle de timers arbejde spildt, dommeren har magten - det som kunne være motiverende for dem der skal lave en prøver i fremtiden, bliver pludselig det modsatte, ærgerligt.
Der står i vores markprøvereglement at prøverne skal efterligne praktisk jagt så meget som muligt,  men for mig betyder dette jo samtidigt at dommerne også skal ha et stort kendskab og forståelse for jagten, at man som prøvelægger skal bruge tid på at diskutere med dommeren om jagttid vs regulering på div. vildt arter - samt almindelig forståelse for hvorledes jagten i Danmark foregår. Derfor er det meget vigtigt at man forstår hvad tanker der ligger bag et oplæg.  Jeg kunne ønske mig at man brugte tid på forståelsen for hvorfor jagt er som det er,  måske et emne at tage op på næste dommerseminar.
Walkup i åbenklasse blev godt modtaget, både af dommere og deltagere som syntes forandring fryder.
Ud over disse små episoder var vores indtryk at prøven blev godt modtaget, der var da roser fra flere dommere under dagens afslutning,  hvor det bla. lød således "en anderledes prøve, men meget jagtrealistisk"  "hvis ikke hundene kan løse den vandmarkering er det nok ikke en god ide at tage dem med på jagt"   Det var spændende at lave disse oplæg.

Markeringstræning holdet har afslutning i morgen tirsdag, det har været rigtig rart at være sammen med jer, i har flyttet jeres grænser rigtigt meget - om det rækker til alle poster på søndag kan kun tiden vise, Knæk & Bræk til jer alle i Østjylland.


Kommentarer