21 august 2011 Seahill High Wind PhiPhi får ny titel Svensk Jagtchampion (SEJCH)

DKBRCH DKJCH SEJCH Seahill High Wind Phiphi

Helle og Phiphi tog idag til B-prøve i Småland, oppe ved Jonköbing. En lang køretur men heldigvis med en god udgang idet PhiPhi fik en titel mere og kan nu kalde sig Svensk Jagtchampion (SEJCH)


Så vovede vi os ud i vores første B-prøve i Sverige. Det var i elit-klas på Höglandet i Småland. Det var rigtig spændende - på mere end én måde. For terrænet i sig selv gjorde, at man følte sig på usikker grund i bogstavelig forstand. Der er mange steder i både Sverige og Norge, hvor mos/græsbevoksningen oven på søerne er så tyk, at man kan gå oven på den !!
Og på sådan et moslag var hele prøven lagt. Det er altså ret specielt at gå ud på det mos, hvor man af og til synker i til midt på støvlerne. Hvor dybt det er under er uvist, men de små birke og grantræer har ikke deres rødder i bunden af søen. Det har de i moslaget !!
Nå, men der havde været prøve hele lørdagen på samme terræn og ingen manglede til fyraften, så mon ikke det nok skulle holde til os også !
Vi var oppe parvis, men hundene arbejdede ikke sammen på noget tidspunkt. Prøven var på dummier og der var dobbeltmarkering på land og i vand, dirigering på land og vand, samt frit søg på land/vandkanten. Og det var i den grad en fordel at have husket at træne de korte markeringer, for der var ingen markeringer over ca. 50 m. Og det var svært nok i det terræn, ikke mindst pga overmarkering.   
Der var plads til 12 hunde på dagen i Elit-klas, hvilket er helt almindeligt. Afprøvningen pr. hold tog en lille time og man er til afprøvning hele tiden - også selv om det er makkerhunden som er på. Som altid er det utrolig hyggeligt at være i Sverige. Mange kendte ansigter, gode hundesnakke og ikke mindst godt humør.
Det var en meget veltilrettelagt prøve, hvor sværhedsgraden især lå i terrænets beskaffenhed og ikke mindst, at vi også går på jagt, hvor det sker "lige omkring os", så hundene skal være i hånd og samtidig tage for sig.
En stor tak til SSRK småland for en rigtig spændende dag - og ikke mindst til prøvelederne, Andreas og Anne-Marie Fälth for at jeg fik lov at deltage.  
Se kritik her  samt det flotte diplomEt flot rosette til Höglandets nye Champion

Kommentarer