Unghundsderby 2011 - Sverige SSRK Södra

 Vinderne af Unghunds Derby 2011 

 SSRK i Sverige havde i år åbnet for udenlandske hunde til deres Unghundemesterskab (Unghunds Derby) som blev afholdt tæt på Danmark, vi valgte at melde til med vores to unge hunde Seahill High Wind Gunner´s Joker og Seahill High Wind Gunner´s Twig.  Vi var så heldige at SSRK
 var rigtig dygtige til deres planlægning, så vi kunne møde kl. 11.00 idet vores startnummer var over nr. 70 - super dejligt når man skal køre et par timer først.   Prøven blev afholdt på Östra Ljungby Naturbruks gymnasium.  Her var de helt perfekte rammer for prøven. En rimelig bred år snoede sig gennem et maget smukt engområde - de 3 af posterne var langs dette område, en post lå i en lille bøgeskov - den sidste på en brakmark lidt væk fra de andre 4 poster. 

Tidsplanen var stram 128 hunde var tilmeldt prøven, så det var ca. som det Danske Unghundemesterskab.


Lars & Twig
Foto Steen Vasegaard

Posterne var på dummy´s  alle 5 poster var en enkeltmarkering - som i fin stil kunne adskille de deltagenede hunde hvilket jo også kan ses på denne pointliste.  5 hunde af gangen blev instrueret af postmesteren så dommeren skulle ikke forklarer noget når man kom frem - kun dømme.  Der var ligeledes tid til at hvis en hund missede en post - fik man et nyt forsøg, således at hund og fører kunne gå der fra med en bedre fornemmelse - super godt initativ.

Post. 1.       Fri ved fod 15 meter, enkeltmarkering 60 meter over en ca. 15 meter bred år - med løbevand op på en lille ø - faldt dummien, der blev skudt til denne markering.

Post. 2.      Fri ved fod ca. 20 meter - 80 meter markering på en lille forhøjning på engen med lidt ukrudt - 10 meter bag nedfaldssted var en 20 meter bred å, der blev ikke skudt til markeringen - men hundenes opmærksomhed blev fanget af et andekald.

Post. 3.      20 meter fri ved fod, herefter en 30 meter markering over 15 meter bred år med stejle kanter, markeringen faldt 20 - 30 cm fra åkanten i lidt "cover"  præsis bag nedfaldstedet var et slået spor - vinden blæste mod åkanten.

Post. 4       Ingen fri ved fod her, 40 meter markering i bøgeskov, markeringen faldt imellem nogle gamle vindfælder - igen lidt teknisk og med et gåsekald i stedt for et skud.

Post. 5.      På åben mark - fri ved fod 6 meter - enkeltmarkering i område med lidt mere "cover" ind der var på resten af marken, denne post var dagens bedste set på færtforhold, her viste alle hunde at de kunne følge færten op.


Helle & joker
Foto Steen Vasegaard

Alle de 4 første poster var der meget svære færtforhold, til trods for der havde været kastet 80 dummier før vi kom frem - reagerede ingen hunde det mindste på det fært der burde "hænge" i området.

7 hunde blev udtaget til finalen - en Dansk hund som var Mogens Lykke Madsen og Lucky Labrador's Asta Sunbeam - hundene var fordelt på 2 flat. og 5 labrador dette med det lille twist at den sammen fører havde to hunde i finalen - og at de to flat. var fra sammen kuld.

Seahill High Wind Gunner´s Twig
Foto Steen Vasegaard


Finalen var igen en fri ved fod ca. 20 meter - herefter en 80 meter markering - hvor den direkte linje var gennem 30 - 40 meter rørskær. Markeringen faldt et par meter udenfor dette rørskær. 2 hunde bragte IKKE denne markering - en fører lavede en førefejl som betød af hendes den ene hund også blev rangerede i den kedelige ende. Så resultatet blev som følger på dette link.:  til mine egne sammentælling af resultaterne fra Unghunds Derby 2001, klik her for resultater.


Helle & Joker var 2 point fra en finaleplads - Lars og Twig var lang fra en plads i finalen (sluttede som nr. 51)  Alle hunde som blev topplacerede var født i 2009 - således var vi fint fornøjede med de to unge hundes formåen, vi havde en fantasisk dag.

Seahill High Wind Gunner´s Joker
Foto Steen Vasegaard

De Danske hunde klarede sige flot på dette mesterskab med flg placeringer.: 3, 10, 12, 13, 14, 16, 18, 33, 51, 74

At se et præmiebord - med så FANTASTISK mange flotte præmier kan vi bare misunde vores Svenske naboer, det kan de altså bare !!!!!

Præmier til Unghunde Derby vinderen 2011

Stort tillykke til de 7 hunde som placerede sig i dette mesterskab, en meget flot præstation.

1. Searover Day Mac Bassi, Labrador
2. Caper Cailies' Murcielago, Labrador
3. Lucky Labrador's Asta Sunbeam, Labrador


4. Straight Flush Chiquitita, Flatcoated
5. Ringlets Emmet, Labrador
6. Caper Cailie's Siloutte, Labrador
7. Straigth Flush Bang A Boomerang, Flatcoated


Tusind tak til prøveledelsen, hjælpere og SSRK ledelse for et fantastisk flot "UNGHUNDS DERBY 2011"


PS
        Vi kunne måske lære lidt af de Svenske prøveledere, således at vi også i Danmark kunne nøjes med 5 dommere til at dømme en WT - blot der kom en vejledning i hvorledes en WT skulle laves - vi var færdige med alle hunde på de 5 poster INDEN kl. 15.00  - længere tid behøver det ikke tage.  Kig på resultatlisten og se hvorledes dommerene har brugt hele skalaen - de kan altså deres kram på den anden side af Øresund.

Kommentarer