Raceledelsen for Labrador´s forårsmarkprøve på Ravnholt.

Vi havde meldt til den prøve pga. en god prøveleder og en spændende dommer fra Irland som vi ikke havde truffet før. 

Fra Irland Keith Mathwes


Vi stillede begge de unge hunde i begynderklasse, begge to med super flotte kritikker, men desværre byttede Helle´s hund "joker" et stykke vildt i det frie søg, så derfor fik hun en 2 pr.(se kritik) Twig klarede alle opgaver flot og fik derfor en 1 pr. (se kritik)  Begynderklassen lå super godt, ingen stykker vildt der lå og "flashede" til hundene, de skulle bruge deres næser. Først en enkelt mark. på 35 meter i et sivområde, næste mark. på åbent vand og sidste mark. i et pilekrat med en lille lysning også ca. 35 meter.  Herefter et søg inden i en lille højskov.

I vinderklasse var første post et retningsbestemt søg - lige ud ca. 90 - 100 meter derefter et område på ca. 100 kvadratmeter der skulle eftersøges. Mange hunde havde svært ved at komme ud i området - og der var kontant afregning fra dommer Keith Mathwes, for mit eget vedkommende var Purdey fint i hånd og kom hurtigt hjem med de to stykker fra området. Scapa derimod kom meget flot direkte i området første gang, da hun blev sendt anden gang stoppede hun og der skulle bruges to "back" kommandoer som ikke satte hende igang,  Herfra var det blot at kalde hjem......som Keith Mathwes sagde, når hun har været i området skal den ikke spørge næste gang - hvilket han jo har helt ret i.


Seahill High Wind Orkney Scapa på post 1.

Næste post var en enkelt markering i et moseområde over vand og tuer afstand 90 meter, Puredey løste denne opgave til max. point.  men også den post kostede flere hunde deres forsatte deltagelse.   Sidste post var en dirigering på en KÆMPE kanin, en meget teknisk dirigering grundet et spændende terræn, og altså ikke afstanden som kun var en åbenklasse værdigt. Denne post stoppede  også flere hunde . Purdey klarede opgaven sådan midelmådigt, lidt for mange korektioner.

Vi kom igennem men ikke med nok point til at komme blandt de 7 hunde som gik videre til finalen, som var en walkup langs den store sø.

Men jeg er tilfreds nok,  med at hun første gang i vinderklasse kom igennem alle poster, jeg hørte at det var 21 hunde ud af de 50 til start der gennemførte posterne.
Et super godt arrangement, godt at raceledelsen tager den slags gode initativer, og en super god idee med Keith Mathwes som træner dagen før prøven, med invitation af dommere til denne prøve og de trænere som skal afholde træningen for Labrador til sommer, godt tænkt.  Ærgeligt at det aligevel kan give så meget utrilfredshed når der bliver lavet gode initativer o.s.v.

Skulle jeg pege på en lille ting, så er det de manglende point fra den Irske dommer.......retfærdigvis er pointsystemet indført for at der er mere åbenhed ved de enkelte bedømmelser !!!!!

Endnu en gang stor ros til prøveledelsen som viste hvorledes en prøve kan laves -  såre simpelt, bare prøvelederen har været ude og se praktisk jagt - så han ved hvad der sker i det virkelige liv.

Stort tillykke til Ove Simonsen og Nøkke med 1 vinder og CK, Tommy Langelund og Miko 2 Vinder, Ove Simonsen og Ask nr.3.  samt Jan T og Tikka 4 vinder.

Et stor tillykke skal der også være til alle de kursister der fik så super flotte præmeringer i begynder & åben klasse, godt gået.

Kommentarer

 1. Tak for en dejlig beskrivelse af en fin dag.
  Det har på alle måder været en begivenhedsrig weekend.
  Tillykke med præmieringerne.
  Knus og kram
  Iben

  SvarSlet
 2. Tak selv, i havde gjort et fint job.

  SvarSlet

Send en kommentar