Off. Working Test på Brahetrolleborg 16 april 2011

I dag tog vi så turen over Storebælt for at deltage i workingtesten hos region Fyn. Vi havde 5 hunde med - 2 i begynder og 3 i vinder. Workingtests er en rigtig god prøveform, da hundene "er på" en hel dag - i modsætning til B-prøver, hvor det hele ofte er overstået på små 20 min.

Men det gik fint. Alle hundene bestod i deres klasse. Det blev også til et par placeringer, da Twig blev 2. vinder og Joker 5. vinder i begynderklasse. Purdey, Scapa og Tophi bestod vinderklasse - og måske bliver det til en vinderplacering til Tophi. Men nu får vi se, "sættenissen" havde været på spil i computeren, da vinderklasse blev regnet ud, så hele udregningen blev forkastet på paraden. Alle afleverede deres diplomer og så venter vi spændt resultatet.

Der blev heldigvis vist stor forståelse og godt humør fra de implicerede i vinderklasse - vi ved, hvor svært det er med udregningerne på workingtests. Så ikke "hænge med næbbet" - prøveleder og assistenter, vi venter og ser, hvad I kommer frem til.

Det var en fin prøve på Brahetrolleborgs dejlige terræn. Der var 6 poster og sværhedsgraden var ikke i den lette ende. Især for vinderklasse krævede posterne, at hundene var i hånd. Der var ikke noget "jydelangt" - som vi siger her på Sjælland. Og det behøver ikke være langt - for at blive svært. Posterne var reelle og uden fælder. Opgaverne var "snore lige" og ikke noget med at forstyrre mere terræn end højst nødvendigt. Rigtig jagtrealistisk.

Den eneste ulempe ved workingtests er, at det er mere regelen end undtagelsen, at det er en halvsen affære. Ventetiden er alt for lang pga udregningerne, så vi er mange som ønsker, at der laves et computerprogram, som kan klare det.

Tak til Sporty Gundogs for de flotte præmier, tak til Brahetrolleborg Gods og Region Fyn.

Ligeledes tak for en hyggelig dag for de menesker og deres hunde vi fulgtes med i terrænet, det sociale i en WT er bare super.

Hjemme igen kl. 2005 - fridag til hundene i morgen - arbejdsdag for andre !!!

Kommentarer