Dansk Retriever Klubs Generalforsamling 2011

Så blev det dagen hvor DRK afholdte deres generalforsamling 2011, efter en del forviring om mødestedet var der mødt 79 stemmeberetiget op, desværre kun en meget lille del af de næsten 5000 medlemmer som klubben tegner.

KK var igen i år ordstyre, hvor er han er god mand - med en kæmpe viden om vedtægter i FCI og Dansk Kennel Klub, hans skarpe blik og hans fugleperspektiv på tingene ændre dette møde til en positiv oplevelse.

Bestyrelsens beretning blev kun kommeneteret på et punkt, nemlig "privat træning"  det som jeg bemærkede og som glædet mig rigtig meget var at DRK´s  bestyrelse har ændret deres atitude til det noget mere afdæmpede i forhold til privat træning, jeg bemærkede mig at formanden gav udtryk for at det stod i klubbens vedtægter at man skulle sørge for træningsmuligheder til alle - en ting vi jo ved bestemt ikke opfyldes i dag, heller ikke hvis vi tager alle privattræneres kursister med. Ligeledes sagde formanden at de  fremadrettet ville havde en dialog med de private trænere - hvilket jeg personligt glæder mig til.  Der blev debateret lidt frem og tilbage - en masse følelser vedr. privattræning blev fremsagt..

Der var indsendt et forslag fra Jørgen Madsen om flg



Tillidshverv i DRK


Medlemmer, som udenfor DRK’s regi, privat træner andre medlemmers retrievere imod betaling og derved udøveren konkurrerende virksomhed til regionerne i DRK, kan ikke vælges eller udpeges til tillidsposter i DRK.


Kommentar:
Forslaget stilles ikke for at hindre medlemmerne i at udøve privat eller erhvervsmæssig trænergerning overfor andre hundeejere, herunder medlemmer af DRK, men stilles for at sikre, at der ikke opstår interessekonflikter i klubmæssig regi. Forslaget udelukker ikke, at DRK’s opdrættere fortsat kan afvikle træning for deres respektive hvalpekøber,  dog må det ikke ske imod betaling.


Forslagsstiller: Jørgen Madsen


Bestyrelsens kommentar:


Bestyrelsen finder, at forslaget i både vedtaget og ikke vedtaget form, vil medføre en ganske usikker konsekvens for DRK’s fremadrettede muligheder for at kunne opretholde en nødvendig fleksibilitet i klubbens organisering. 
Derfor er det afgørende for bestyrelsen inden forslaget sendes til afstemning, at begreberne ”tillidshverv”, ”privattræning”  samt ”konkurrerende virksomhed” er klart definerede.

KK forklaede kort at dette forslag ikke kunne behandles idet det var i strid med både DRK´s og DKK vedtægter - den slags udelukkelser kan kun ske i DKK´s  disiplærnævn.....og altså ikke stilles som forslag til generalforsamlingen.   Dette betyder jo kort og godt at ingen kan udelukkes fra vores klub pga.  hverv som privat træner, dette har og er jo ellers været gængs praksis i DRK.  Så fremadrettet kan ingen medlemmer som det allerede er sket i region midtjylland  fratages deres rettigheder fordi de tilbyder privat træning, 

Jørgen Madsen trak herefter forslaget.

Næste forslag var igen Jørgen Madsen

Tilføjelse til kapitel 6: Adgangskrav, bedømmelse og præmiering.§ 13, stk. 1, 2. afsnit
Udenlandske hunde, der har opnået markprøvepræmiering i hjemlandet er tilsvarende kvalificeret.


Tilføjelse:
dog skal hundene forinden, deltagelse i en officiel dansk markprøve, have deltaget i en tilsvarende officiel klasse i hjemlandet


Kommentarer:
Forslaget stilles fordi, der igennem de senere år har været rejst tvivl om, at deltagende udenlandske hunde, har været kvalificerede til de danske prøver. Desuden begrundes forslaget med, at der i en konkret sag, har været al for lang sagsbehandlingstid. Dette vil i fremtiden kunne undgås såfremt forslaget vedtages.


Forslagsstiller: Jørgen Madsen
 
Igen var KK vores redningsmand for det der kunne ligne et endeligt opgør med sagen om en Svensk hunde som uretmæsigt blev forsøgt frataget sine flotte præmeringer af bla. den selv sammen Jørgen Madsen, men heldivis kunne det hurtigt slås fast at de Nordiske Champions regler allerede havde tænkt dette igennem, og der derfor var regler da gjode det klart at hunde var kvalificerde ved at havde bestået lign. prøver i deres hjemland. Ligeledes ville det stride mod FCI´s  regler.
 
Jørgen Madsen trak herefter forslaget.
 
Raceledelsen stillede et godt forslag om at rykke racernes årsmøde til uden for jagtsærsonen, et punkt som tidligere havde været stillet men desværre også glemt af bestyrelsen ved sidste revidering af klubbens vedtægter. Der blev givet en midlertidig dispensation til racerne.
 
Herefter var der en del forslag som vist ingen rigtigt lagde noget i, flere udtrykte det som en slags "drilleforslag" og gav andledning til flere muntre indslag. Alle disse blev trukket.
 
Debatten ifm. med de før nævnte forslag førte til at Jørgen Madsen bad dommerne lade være med at udtrykke deres mening om hvorvidt en B-prøve havde været for svær eller for let, det giver ikke en god stemning. Ligeledes bad Jørgen Madsen om at dommerne - undlod at lave deres egne regler på prøverne - Annika Christiansen fortalte om en tidligere episode fra UHM hvor en dommer lavede egne regler om at hjælp til hunden kostede 10 point.......uanset mængden og virkningen af hjælpen. Dette gav efter bifaldet medhør blandt de fremmødte.
 
Til Bestyrelsen manglede to medlemmer..... som skulle findes på generalforsmlingen.
 
8 kandidater stiller sig til rådighed
- alle præsenterede sig og fortale kort om dem selv og deres vesioner,  andre valgte at fortælle at man stillede op for at kunne få indført mere beløning i træning, evnt. med bolde for det mangler DRK - andre var intresseret i at stille op for at holde øje med de andre i bestyrelsen, tjah......heldigvis valgte generalforsamling tror jeg de helt rigtige menesker til denne opgave, tillykke med valget.
 
Jan Hansen & Lars Nordenhoff blev valgt,



Herefter måtte jeg forlade mødet - idet vagten i København skulle passes.
 
På vejen til København tænkte jeg så mange tanker om hvad dagen havde givet.
 
DRK´s  bestyrelse er blødt en del op med hensyn til deres tidligere meget skarpe holdninger til privat træning, dagen viste ligeledes at vi som privattrænere ikke kan udsættes for denne heksejagt af bestyrelsen eller regionerne - og at bestyrelsen ligefrem havde lyst til at mødes til dialog.   Jeg tænkte meget på hvorledes formandens leder i april sidste år satte fokus på " privat trænere skal yde en ganske særlig indsats for at kunne være i DRK"  efterfølgende har det så vist sig at dette ikke er muligt, flere regioner har ligefrem bedt om at dem der afholder privattræning ikke bruges som: prøveledere, C-prøve dommere o.s.v.  og en region skriver i referatet fra deres årsmøde at
 
" Så holdningen er både i bestyrelsen og i regionen, at det ikke er accepteret"
 
Her føler jeg at den nye bestyrelse må træde i karakter.......vi vil alle sammen gerne hjælpe i regionerne, men sålænge man udstiller medlemmerene og acceptere at de ikke må "gøre en ekstra indsats"  er dette jo håbløst,  håber dette kan løses hurtigt af den nye bestyrelse.
 
Flere gav udtryk for at privattrænere kun lavede træning for egen vindings skyld, intet er mere forkert - personligt har jeg bedt min tidligere region om at vi sammen lavede en fordeling melle trænere og regionen. Ingen tænker på de medlemmer som ikke har chancen for at komme på et træningshold.  Privattrænerene er bare skurken !
 
Det er for mig kun positivt at give klubbens trænere en bedre uddannelse, man fristes nærmest til at sige endelig. Men desværre tror jeg ikke det er gjort ved det, tror DRK virkelg at de kan få de forholdsvis få trænere der findes i DRK til at yde og yde for at DRK kan runde 2 millioner kroner på kontoen, for ikke at tale om de mange andre milioner af kroner som regioner og racer råder over !!  Tænk en gang at DRK vil byde de ganske få trænere at det er deres ansvar at DRK økonomi hænger sammen, håber meget i DRK nu snart ser fremad, betaler deres trænere og andre der yder en kæmpe indsats et beløb for det, hvis ikke de mange opsparede milioner er nok - så sæt kontigentet op - så alle medlemmer betaler for klubbens økonomi og tager denne byrde fra trænerenes skuldre, de yde allerede meget for fælleskabet.
 
Der er  et stort arbejde for den nye bestyrelse at tage fat på, min tror er at det er de rigtige menesker der blev valgt idag, så nu er håbet at de også viser det fremadrettet !
 
Trods alt det onde og den dårlige stemning nogle få fra Midtsjælland satte på denne dag, syntes jeg der er tændt et lys for fremtiden, et lys som en meget kompetent ordstyre tændte ved at fortælle DRK om deres egne regler. Et lys tændt af en meget afdæmpet formand som jeg tror må indse at kampen mod privattrænere er tabt, og de i stedet bliver en del af fremtiden.
 
God vind til den nye bestyrelse !

Kommentarer