Årets første Walk up prøve

Vi var blandt de 16 hunde som var trukket ud til prøven på Bognæs, et fantastisk sted midt i Roskilde fjord. Prøven foregår oftes på de smukke strandenge langs fjorden. Det var fint vejr - men meget blæsende fra sydøst - dette skulle senere vise sig at få stor betydning for mange af de deltagende hunde.

De få fugle der blev skudt under selve afprøvningen fik alle stor betydning for hundene. Få hunde løste opgaven og fik bragt deres fugle....på mange af de skudte fugle blev fire hunde afprøvet og en eller flere hunde var eyewipet af en anden hund eller af dommeren, så efter kort tid havde tre hunde bragt fugl og derfor var det blandt dem vinderen skulle findes. Det var Janne Wiberg sin hanhund og Maria Nielsen med en ung tæve, samt Ove Simonsen med sin unge tæve. Janne og Marias hunde gjorde sig begge bemærket med flot arbejde, men det blev til sidst Ove Simonsen der eyewipede dem begge. Således sluttede dagen med en fortjent sejr til Ove´s hunde "nøkke" som således også blev DKBRCH
Vi må vist alle klappe af Ove - det er hans år 2010 - godt gået.

Det var spændende at se hvorledes den Irske dommere valgte at lægge sit niveau - vi kunne alle se og høre at der  hans bedømmelse var ting som de Danske dommere aldrig havde reageret på, godt initativ at få en sådan dommer til DK. Det ærgelige var vel så at ikke flere dommere fra DK valgte at følge afprøvningen !! og ligeledes kunne det vel havde været en mulighed for Dommer Udvalget at bruge en sådanne kapacitet til undervisning - i stedet blev han hvis jeg forstår det ret brugt til noget PRIVAT træning i PRIVATE rammer.

Ærgeligt nok når nu DRK alligevel havde fragtet ham til DK.

Men mon ikke det var sidste chance i år for DU at afholde det dommerkursus som de har talt om så længe ???

Knæk og Bræk derude.

Kommentarer