Afslutning på NM & hjemme igen

Søndagens individuelle konkurence var en International Field Trail på Fasaner og Agerhøns. Vi mødetes kl. 08.30 i terrænet, det var stadigt tusmørkt pga af den regntunge himmel og den ekstra time Finland har i forhold til den Danske tid. Skytterne havde været på området hele lørdagen også...hvor der blev festet igennem,  sådan på Finsk.

Dommerne på vej til parolen søndag morgen, de havde alle
fået en "keeper stav" som tak for hjælpen

De laveste seks nummere skulle gå med den Norske Dommer Grethe Ranheim og den Finske dommer Miso Sipola - de højeste seks nummer med den Danske dommer Lars Mertz & Svenske dommer Lasse Hedman.

Hold 1 bestod af flg. hunde.:
Polarfischer Brando, Heli Siitari
Trompeterbakkens,  Dina  Jan Lorenzen
Djurbergas Jack's Snipe of Rockdove, Lars Lindblom
Stolthetens Hail Fellow Moira,  Asbjørn Kristiansen
Namusillan Maakotka,  Teijo Kostian
Searover Kits Dog,  Trond Gjøtterud

Hold 2 bestod af flg. hunde.:
Usvalammen Roihu,  Esa Valkonen
Searover Kits Day,  Lena Bratsberg-Karlsson
Seahill High Wind Twister,  Lars Mejlby
Eagle Owl's Fobos,  Janne Lähteenaro
Seahill High Wind Phiphi,  Helle Golstrup
Hillus Drake,  Tomas Söderström

Vente tid inden prøvestart


En kold morgen
Efter parolen var prøven i gang,  vi stod på venstre side af drevet 80 - 90 meter bag skytterne,  under skydningen var alle hunde ikke i snor, men så snart der var skudt 8 - 10 fugle blev der blæst af og alle andre hunde ind de to der var under afprøvning blev koblet. Efter første del af drevet var jeg den tredie hund der skulle sendes. Lena Bratsberg stod foran mig - hun havde fået udpeget et område som hun skulle hente en fugl i, men jeg havde ikke set fugl falde der. Efter noget tid blev hun bedt om at kalde hunden hjem, jeg skulle sende i sammen område - jeg fik heller ikke fugl.....dommerne kiggede og heldigvis kom de tilbage og sagde "no bird"  Så blev vi flyttet lidt og Lena skulle sende på en lang dirigering på en Agerhøne på det modsatte skovhjørne ca. 150 - 160 meter, desvære mistede hun sin hun i terrænnet bag fuglen og blev bedt om at kalde hjem. Så var det mig - man forsøgte at holde hunden meget stramt på fløjten for ikke at det sammen skulle ske - det lykkedes jeg fik agerhønen hjem, lidt senere fik jeg en markering som også kom hjem. Så skulle jeg skifte til det andet hold. Da jeg kom frem der var det allerede minimeret alvorligt en hund her var også eyewipet og nogle smidt ud pga. piberi o.s.v.

Helle og Phiphi får en dirigering til en Agerhøne som løses.

Jeg nåede ikke at få en apportering der, så vi koblede og gik til næste såt.

Her var det en lille stenknold der skulle drives.  Helle får efter drevet er stoppet en dirigering som hun løser, herefter kommer hun også til det andet par dommere.

Jeg er den første til at få en apportering i andet drev, det bliver en ikke så lang dirigering som nemt løses. Lidt senere bliver vi flyttet til et spor i en majsmark, vi skal afsøge den højre del af stykket - men hunden må ikke komme i venstre del idet der ligger en fugl som ikke skal hentes. Både Twister og den anden Finske hund søger fint, men finder ikke fuglen - det sammen gør dommeren heller ikke.

Imens er Helle kommet på, hun skal dirigere på en lille forhøjning med en fodermark hvor der ligger en agerhøne, på vej får hun fært af en Agerhøne som er landet på marken.....Phiphi prøve at fange den i luften,  mens den letter - det lykkes ikke - men hun forfølger den som en anskudt fugl og fanger den senere - det kostede hende den videre deltagelse at tage fejl fugl.

Den sidste del af dette drev starter, en del fugle falder og jeg får en opgave at dirigere Twister af det sammen majsspor som tidligere nævn....bare meget længere,  det er meget tæt forbi den stenhøj hvor fuglene er lettet
desværre er Twister meget fokuseret på dette område og skal rettes mange gange - fuglen kommer hjem og det er nu frokost.

Efter frokost har dommerne 4 hunde tilbage - jeg er ikke med pga. et "B" på den sidste dirigering, med om eftermiddagen er flg. hunde.
- Trompeterbakkens, Dina Jan Lorenzen

- Eagle Owl's Fobos, Janne Lähteenaro

- Usvalammen Roihu, Esa Valkonen

- Hillus Drake, Tomas Söderström

Hundene stilles ca. 100 meter fra såten, når en fugl er faldet i marken - som er en mark med fodermaverkål, stoppes drevet og en hund sendes som markering, alle fire hunde får to markeringer, en hund går af hånd og en vil ikke slippe sin apportering, så nu er der kun to hunde tilbage.

Trompeterbakkens Dina med sin sidste apportering ved NM


- Usvalammen Roihu, Esa Valkonen
- Hillus Drake, Tomas Söderström


Nu fortsætter de to en walk up hvor der skydes to fugle pr. hund - min vurdering er at det ikke er denne walkup som giver udslag for dagens resultat.

Esa Valkonen hund på vej hjem med dagens sidste fugl


Dagens præmering for hold og individuelt blev uddelt til vildtparden.
 
Hold konkurencen vinder Finland, Danmark nr. 2, Norge nr. 3.
Det Finske hold
 
Individual Championship
 
 
Esa Valkonen vinder NM
 
I  Usvalammen Roihu,  excellent

II  Hillus Drake, Tomas Söderström very good and gun's choice

III  Eagle Owl's Fobos, Janne Lähteenaro very good

Searover Kits Dog, Trond Gjøtterud,  good

Seahill High Wind Twister,  Lars Mejlby,  good

Namusillan Maatotka,   Teijo Kostian,  good

Der er masser af billder og alle dagenes resultater på denne hjemmeside.


Vi siger tak til Finland for et super flot arrangement,  alle detaljer var gennemtænkt, det var skønt at være hos jer. Tak til vores konkurenter fra de Nordiske lande, det er altid super hyggeligt at mødes.  Tak til vores hold kammerater, det endte med at blive super hyggeligt efter den lidt kaotiske start - tak for det.

Tak til vores sponsorer.

Samt tak til Dansk Retriever Klub og Raceledelsen for jeres økonomiske støtte.

Kommentarer