1 dag på Nordisk Mesterskab


 Det Danske hold i Morgenmørket og med månen som eneste lyskilde

Vi startede tidligt om morgen kl. 08.00 med prøven, det var en reel walkup prøve,  de 20 deltagere blev delt i to hold med 10 på hvert.

Det var et par graders frost, 5 cm. sne da vi startede prøven.......alle hunde i kæden....to hos hver dommer uden snor, resten med snor. Det startede med 60 - 80 meteres opgaver i forholdsvis nemt terræn, men sværhedsgraden øgedes efterhånden så de sidste opgaver var 120 - 150 meter i rigtigt svært terræn. Dirigerings opgaverne var ikke direkte udpegede.....men hundene skulle selv vise initiativ i deres arbejde, hvilket de fleste også gjorde.

Om formiddagen havde vi en stor oplevelse 7 urfugle kom trækkende mod syd lige over os i 40 meters højde, imponerende at se.

Da alle havde fået to opgaver hos begge dommere, var det til frokost.....hakkebøf med masser af løg og kartoffelmos.....og dejlig salat.

Eftermiddagen startede med at vi byttede terræn og dommere med det andet hold og så startede det hele forfra....men eftermiddagens terræn var en del mere udfordrende.....hvilket betød at dagens første eyewipe blev skabt, heldigvis var det Helle der eye wipede en Finne og en Nordmand.....tak for det.

Til sidste var der to hunde fra hvert land der skulle hente en dobbeltmarkering, en på vand og en på land, Lars & Jan løste denne opgave som det første af de deltagende hold, men efterfølgende løste Finnerne også denne opgave.....Sverige og Norge måtte kapitulere. Denne afsluttende opgave galt kun point til Hold konkurrencen.

Nu mangler bare gallamiddagen og besked om hvem der er med i morgen.

4 Danske hunde har løst alle opgaverne, den sidste manglede at bringe 3 dummier, så det bliver spændende hvem  de 12  er der kommer med i morgen, på den "rigtige" Jagt.  Alle fasaner lever i nogle store hønsegårde og lukkes i om morgenen inden jagten, noget anderledes ind fasan udsætning i Danmark, om aftenen kommer fasanerne tilbage og går ind gennem nogle sluser.

Fasansåt i Finland

Nærmere info følger senere på aftenen.

Kommentarer