Vel´ hjemkommet fra Bergen !! et lille tilbageblik.

De tre berejste hunde fra venstre DKBRCH Seahill High Wind Phiphi,
Dellgren 1. purdey og Seahill High Wind Tophi i Hemsedalen

I dag kl. 12.00 var vi hjemme fra Bergens turen, en hel uge tog det næsten at være på prøve i tre dage, turen var til gengæld god, på vej op til Bergen gik turen over Hardangervidan, på vejen hjem over Hemsedalen og Hønefoss så vi fik set to forskellige ture over Fjeldet, og flot var det.

Vi boede på en lille Lejrskole/hytte i udkanten til Bergen,  lige ned til vandet - og udsigt over Bergen, super forhold. Vi slog lejr der sammen med Steen og Thorleif og Annika fra Danmark samt Svein og hans kone fra Norge. Super hyggeligt - og kun 10 min kørsel til prøveområdet.

Fredagens prøve var tre poster og kun for Eliteklasse.  Mike og Gwen Knox fra England dømte sammen med Erling Skottner.  8 hunde stillede til start - og det blev til en 1. pr. og dagens bedste hund til Annika og Enya.

Lørdag var det et nyt terræn, først begynderklasse, som dømtes af Grethe Ranheim og Erling Skottner - samt de to Engelske dommere. 12 hunde var tilmeldt - 1. pr. og HP til Ronnie Bleinheim og hans Engelske Labrador Import.

Åbenklasse  stillede jeg Purdey sammen med 4 andre hunde, Grethe og den Engelske dommer dømte mig. Først en enkelt markering mens man gik fri ved fod, når den var hentet fik den anden hund sammen markering. Videre fri ved fod frem til en eng hvor der blev skudt til en dirigering ca. 60 meter i kanten af en lille bæk. Når begge hunde havde hentet den, var der et lille søg på en bakketop - ca 60 meter fra hvor vi stod....hunden skulle arbejde enkeltvis.  når dommeren var tilfreds fik man en lang vandmarkering.....70-80 meter de 50 var gennem rørskær - de sidste på vand.  Til slut fik man en lang vandirigering langs søkanten.......hunden måtte ikke komme på land.

Purdey løste alle opgaver fint, på den første markering gik hun lidt for langt, men blev hurtigt sendt ind i området og fik markeringen.  Stor var overraskelsen for både mig og tilskuerne - der blev kun givet en 1. pr.  og den gik til Asbjørn Kristiansen og hans hund.

Vinderklasse var 4 poster som dømtes af Grethe, Erling og de to Engelske dommere.

Post. 1 en lille walkup med en hund,  først en markering frem og senere en lille markering bag hunden.
Annika og Enya - Helle og Tophi missede markeringen frem - og det kostede deres første pr.
Post. 2 en lang enkeltmarkering.
Post. 3. en dirigering med distraktion
Post. 4. en dobbelt dirigering

Ingen af de 10 hunde der stillede fik 1. pr.  Helle og Phiphi blev dagens bedste hund. Tak for den fine foderpræmie.

Næste dag var der begynderklasse og åbenklasse langt inde i en skov, på en lille myr - altså en mose.
Begynderklassen kan jeg ikke beskrive, da jeg ikke så den, men i åbenklasse var der 4 hunde. To hunde op samtidig.....først en dobbeltmarkering på linje,men inden den må hentes skal der kastes en lang enkeltmarkering på vand til den anden hund. Når den er kastet henter hund 1 sin dobbeltmarkering og derefter den anden hund sin vandmarkering. Derefter en ikke så lang dirigering 35 meter..... og til sidst et frit søg med 4 stykker vildt 2 kaniner tæt på og to ænder langt ude bag i søget. En hund i søget ad gangen.
Purdey løser alle opgaver flot, men desværre forlader hun mig en halv meter  uden tilladelse og må kaldes tilbage. Det blev en 3 pr. hvilket var helt ok.

Trods en 2 & 3 pr. blev Purdey prøvens bedste hund på de to dage og fik et meget flot jubilæums krus fra NRK. Tusind tak for det.

Vinderklasse var to forskellige Walkup prøver. 1 halvdel var først to skud til et dirigeringsområde,  og derefter en enkelt markering til hver. Herefter gik man forbi det område, som der netop var skudt til og op på en lille bakke. Her blev kastet 2 markeringer i samme område. Inden den hentes skal 1. hund hente en dummy i dirigeringsområdet, som man var gået forbi. Når den var hjemme, så hentede næste hund en markering. Herefter byttede man rundt det hele gentog sig.- dog uden markering, da den allerede var kastet. Herefter gik man videre, standsede og markerede mod en lille drive i skovkanten på 100 m afstand. 3 markeringer blev kastet i samme område. Hver deltager kaldt ca. 20 m frem på en lille bakketop - og derfra skulle markeringen hentes.

Den anden halvdel var en kort dirigering 30-50 m til hver hund, når man var helt igennem marken, så skulle der sendes tilbage over hele marken til hver sit dirigeringsområde i den anden ende, over 200 meter.

Seahill high Wind Tophi var den eneste hund der fik 1 pr. den dag, Annika og Enya fik 2 pr. og blev derfor de 3 dages prøves bedste hund.


Tak til NRK Bergen for en hyggelig weekend.



Kommentarer

  1. Og takk for hyggelig besøk fra våre danske venner! Vi sees!

    SvarSlet

Send en kommentar