WT i Danmark ano 2010

Ventene deltager på WT på Hedeland

Dagens WT var ingen undtagelse, vi mangler i DRK en vejledning for afholdelse af WT, en Prøveleder mappe for WT.


15 apporteringer på en WT er alt for mange, der er ikke tid og behov for så mange, disse mange apporteringer gør en lang dag ekstra lang.  Distraktions kast på dirigeringer bør ikke indgå i prøven, samles op af hjælpere.  Frit søg er i tidsrøver og skal ikke indgå på en WT. Hegn er super på en WT, man skal arrangeres så hundene ikke ´kan undgå at forcere det, en firkant med en dummy i midten, eller en markering i midten er meget mere reel. Trippel markeringer skal heller ikke være en del af en WT, det tager alt for lang tid, og bliver altid en stopklods for hundene.  Når en WT skal arrangeres er man nød til at afprøve alle momenter, lægge tiderne sammen (afprøvning + instruktion) og herefter beregne sluttidspunktet. Kl. 16.00 er et rimeligt tidspunkt at deltagerene kan forlade prøven. Jeg ved vi er i en opstarts face og derfor vil jeg gerne opfordre til at få udarbejdet nogle regler hurtigst muligt.

Vi mangler nogle værktøjer til prøvelægger/prøveleder der mere direkte fortæller om hvilken momenter der skal tilstræbes at være i en WT. Den udvikling som vi i nogen grad ser i øjeblikket er at vi i stedet for at lave en WT, laver vi disse WT om til en B-prøve på dummyer i stedet for vildt, dette er i mine øjne ikke den rigtige kurs, vi skal lære af England og disse internationale WT hvor opgaverne er færre, men af mere teknisk karakter i stedet for disse prøver hvor vi skeler til B-prøvernes, 3 momenter nemlig frit søg, Markering og dirigering. Måske vi skulle få nogle engelske dommere til Danmark og dømmer – og lægge nogle prøver så vi kan lære deres tankegang i forbindelse med at lægge en WT prøve.

Vi har til A & B prøve en prøveledermappe der præsis beskriver hvorledes disse prøve arrangeres, måske MU skulle sætte en lille gruppe ned til at kigge på udviklingen af en sådanne mappe.

Så hermed er dette lille råd videregivet til MU.

Kommentarer