Trænings kursus i Sverige på Stensnäs

Foto Karen Lisager

Jeg var fredag og lørdag inviteret til at afhold trænings kursus i Sverige, det var tæt på Mörums åen ved Karlhamn, på et lille gods helt ude i Pukavigen, med masser af tilhørende øer, et meget smukt sted. Vi havde fået lov at låne en kæmpe stor eng, som blev omkranset af en stor sø. Dette sted brugte vi begge dage til træningplads. Fredagen var det begynder/åbenklasse hunde 6 flatter og to labber.  Fredagen startede vi med lidt grundtræning, derefter med nogle korte tilbagesendinger. Det viste sig hurtigt at det var et hold med en meget høj standart, vi byggede lange tilbagesendinger og en lang markering ind i skoven på en klippe top, sammen til noget der mindede om en dobbeltmarkering, alle hunde løste i fin stil denne opgave, herefter var det dagens frokost på resturanten på den nærliggende golfklub. Eftermidagen startede med en dobbelt på linje, bygget op het fra grunden....den var svær, men alle var dygtige. Senere blev det en dirigering over vand ligeledes bygget op. Dagen sluttede med en lille retningsbestemt søg over stendiget, og en bagudsending over vand. Alle hunde denne dag var at den rette støbning, nemlig hunde som villigt tog for sig i terrænet, og ville gøre hvad førren bad dem om.

Foto Karen Lisager


Lørdagen startede med regn, heldigvis var det klaret op inden træningstart, 8 hunde med forskelligt niveau var mødt til træning 4 flatter & 4 labber.  2 labber var fra den Svenske udbryder klub, som meget ligner RJK i Danmark, men i Sverige er der ikke det skel mellem klubberne, iøvrigt kan man fint være medlem i begge klubber. Som deltagerne sagde: vi har ytring og foreningsfrihed i Sverige, mon de tænkte på noget specielt da de udtrykte sig. 

Dagen startede med et tilbagesendingsområde, hvorefter vi gik ud i terrænet på en walkup kæde, da alle otte havde haft en markering, fik de en af gangen en tilbagesending, det gik super fint.  En lille remisse på marken var indledningen på mæste øvelse. Det var et lille "drive" i remissen med skud og jagtstøj....men blev intet udlagt. Hundene blev herefter sendt ind i remissen på et retningsbestemt søg, efter et par minutter skulle de så kaldes ud fra området, og dirigeres til et nyt områd....på tværs af en lille stribe vildtager, og mod skovkanten hvor der lå en dummie, dette viste sg at være svært med lange sidedirigeringer, så næste øvelse blev sammen øvelse, bare opbygget, så gik det bedre. Vi kørte derefter til middag på Golfklubben, igen en fin middag.

Eftermiddagen startede med en kort markering 40 meter, den klarede alle. I en blød vinkel til højre for markeringsområdet, på den anden side af en lille smal sø, skulle hundene nu dirigeres forbi det gamle nedfaldsted og over søen.....det lykkedes for de fleste. Men når hundene nu skulle holdes i området på den anden side af søen....så blev det svært. Derfor blev næste øvelse områdesøg,  på kort afstand skulle hundene holdes i et angivet område...efter et minuts søg, blev der uden hunden så det lagt en bold i området. Det viste sig at på korte afstande var hundene dygtige på områdesøget, men når afstanden blev lang....så søgte mange hunde ikke men istedet blev de bare flyttet rundt uden næsen var ved jorden. Så det blev hjemmearbejde for disse hundefører. Dagen sluttede med en walkup, med to kastere, en skytte i midten og korte og lange dirigeringer.

Tak til alle kursisterne for godt humør....og  med de råd som i har taget imod er jeg sikker på at i vil give hård konkurence til jeres modstandere de næste år.

Håber vi ses en anden gang.


Foto Karen Lisager

Kommentarer

 1. Kære Lars,
  Tak for sidst og for god træning! Tænker dog på hvorfor vi alle vælger at sætte billedet af dig bagfra ind på vores hjemmesider?

  Nå, det var jo bare en tanke.

  Ses!

  SvarSlet
 2. Tack än en gång Lars för en fin träning!

  Tack också till viltmästare Ove Johansson som upplät de fina markerna som vi fick tillgång till.

  SvarSlet
 3. Kære Karen, tænk ikke mere over det, jeg kan forklare næste gang vi mødes

  SvarSlet

Send en kommentar