Royal Canin Gundog team & region Fyn inviterede os til at dømme Uoff. WT, samt kommentar til lederen i Retrieveren

Sponsor Royal Canin, Foto Iben Pytlik

Helle & jeg var begge inviteret til at dømme Uoff. WT inviteret af region Fyn & Royal Canin Gundog Team, en meget flot dag på Heldagergård.  Vi dømte sammen med Thomas Plamboeck, Marianne Pedersen & Knud Erik Thingaard. Det var et super flot prøveoplæg, med virkelig meget for pengene til de enkelte hundefører.  Der var også meget flotte præmier til de bedste hunde, gaver som var sponseret af Royal Canin.

Foto Iben Pytlik

Helle dømte en walkup post, med to markeringer i alle klasser, disse markeringer blev skudt med  Dummy launcher, i åben og vinder var der også en dirigering. Helle syntes det var mange gode hunde, men løftede på præmieoverrækkelsen fingeren over at hundene generelt gik dårlig ved fod.

Foto Iben Pytlik
Jeg dømte markerings/dirigering, for begynder to enkelt markeringer, åben klasse en dobbelt markering hvor den direkte linje var over vand, samt en lille dirigering. Vinderklasse var en dirigering og en lang enkelt markering over et stendige. 

Det var en rar oplevelse at komme væk fra den Sjællandske religionskrig.....jeg følte det næsten som da jeg startede i klubben for 30 år siden, meget venlige mennesker, ingen støjende og "kloge"  og ikke alt det Sjællandske overforbrug af drikkevare som giver denne dårlige stemning som vi oplever på prøverne. Det var en befrielse at komme et sted og opleve, at den engang så gode stemning stadig findes i vores klub.

Foto Iben Pytlik
Man kommer hjem fra et flot arrangement og så ser man lederen i medlemsbladet "Retrieveren" at os der afholder privat træning bare "nasser" på DRK, efter man har været afsted fra 5 morgen til 20 aften....iøvrigt for tredie gang bare i år har vi hjulpet på DRK prøver.   Først som hjælper på WT på Stigsnæs, dernæst prøveleder på Flatcoatedes raceprøve og som i dag dommer på Fyn.

Klubbens formand skulle skamme sig over at skrive den slags usande beskyldninger i en leder i klubbens medlemsblad, tværtimod er de fleste der har privat træning nogle medlemmer som aldrig siger nej til at hjælpe klubben, skulle der derimod være en enkelt der aldrig hjalp til - var det så ikke på sin plads at tage en "kammeratlig samtale" med vedkommende og dermed undgå at hænge klubbens flittige kræfter ud i bladet som "nassere" - det virker ikke særlig gennemtænkt af en formand - men mere som en personlig vendeta.

Denne personlige vendeta mod privattrænerer har nu skabt så meget uro i vores klub, at en race har mistet sin træner til et kommende træningstræf, at en person er udelukket som dommer aspirant og flere har været på kontoret til "kammeratlige samtaler"  en fyret formand for sporudvalget og en fyret formand markprøveudvalget er hvad klubbens formanden har nået på sine første måneder, mens mange andre frygter for formandens næste handlinger, andre derimod,  har fået formandens accept på at de er hævet over disse regler om tillidsposter & privattræning.

I formandens egen region bruges rask væk privattrænere, disse er af Engelsk herkomst og så er det også lovligt, hvis du som læser er forvirret så forstår jeg det godt, det sammen er jeg.....mon ikke formanden kan forklare det lidt mere præcist.

Det undre mig meget at vi i Dansk Retriever Klub som snart det eneste land omkring os fastholder at det kun er DRK der må afholde træning, de lande der er omkring os fungere disse privattræninger fint sammen med de enkelte landes Klubber. I England som formandens region åbenbart kigger til når de skal ha nye trænings tips, har der altid været et kæmpe udbud af træning fra forskellige kenneler og trænerer, dette har jo ingen indflydelse haft på hverken de Engelske klubber eller deres hunde. I Sverige blot et stenkast væk, annoncere trænere ganske gratis på klubbens hjemmeside, også der fungere dette uden problemer, tiden er NU inde til at vi i DRK tænker nyt, og ikke slås om et gammelt forældet system, som allerede mange steder i landet har givet fortabt.

Alle disse beskyldninger om at alle privattrænere "nasser" på Dansk Retriever Klub er åbenbart kun klubbens formands holdning, idet et dokument fra DRK´s bestyrelse giver en noget andet udlægning af hvorledes DRK forholder sig til fænomenet "privattræning" dette dokument kan læses på region Nordjyllands hjemmeside, her beskrives det helt klart hvorledes Dansk Retriever Klub forholder sig til private trænere læs hele teksten på dette link  Hvorledes dette harmonere med den leder i det sidste blad forstår jeg ikke, men kan da konstantere at de medlemmer af bestyrelsen som var med til at beslutte teksten i dokumentet ikke har husket at fortælle den nuværende formand om det. Eller er det den nuværende formands personlige vendeta mod privattræning vi ser ?

Til slut i dette dokument fra DRK bestyrelse står der således:

"den kommercielle træning bør derfor kunne ske i harmoni og forståelse med klubbens tilbud på lokalt plan og meget gerne være et supplement som sikre at så mange hunde som muligt trænes" 

Som jeg læser dette dokument, er der lagt op til en noget anden, og mere konstruktiv dialog end den tone klubbens formand bruger til at nedgøre de medlemmer der udbyder privat træning i hans sidste leder.

Tiden i dag er ikke mere til at klubben kan tvinge de bedste trænere ud på træningspladserne ganske gratis, derfor er vejen frem at indfører et system så alle privattrænere betaler en form for licenspenge til DRK....og derfor bliver trænerene automatisk en del af klubben og kan på den måde formidle klubbens budskaber videre til deltagerne på træningspladsen. Dette ville være til gavn for alle i vores klub.

Måske formanden glemmer at det ikke er et stort international selskab han er leder af,  hvor ledelsen bare kan afskedige de mennesker der ikke præstere resultater. Kære formand det er en hundeklub, hvor alt der skal gøres, sker af frivillige hænder.....man kan ikke drive denne klub med disse metoder. Det handler om motivation og menneskelig indsigt IKKE om fyringer og forfølgelse af medlemmer man ikke er enige med.

At vi afholder træning for vores hvalpepkøbere og folk fra det meste af Sjælland, som alle beklager sig over at der ikke er træningstilbud i deres område, eller for deres hunde. Den træning vi tilbyder er kun til gavn for de fører og hunde som kommer, at vores formand ser dette som "klub skadelig virksomhed" er for mig totalt rystende. Vi gør om nogen en masse for at højne standarden på Retrievere i vores klub,  tænk hvis vi alle brugte vores kræfter til det, så var alt dette personlige forfølgelse af privattrænere unødvendig. For mit vedkommende har jeg tilbudt min gamle region at betale annonce/licenstræner penge til dem så økonomien for dem var i orden, dette takkede de nej til. Hvis vi i stedet brugte kræfterne på træningspladserne kunne vi styrke standarden og niveauet på hundematerialet i Dansk Retriever Klub, til gavn for alle klubbens medlemmer.

Hvis vores formand beholder denne attitude kan jeg ikke se mig selv som prøveleder, hjælper eller instruktør under DRK, jeg vil ikke hænges ud som "nasser af Dansk Retriever Klub"  i lederen på vores klubblad af Dansk Retriever Klubs formand, og dagens efter stå som tillidsperson for klubben, smilede og venlig for at hjælpe den selv sammen klub. Så længe denne formand sidder på sin post, kommer der ikke flere tjenester fra mig. Mit håb og tro,  er at der kommer en dementi eller undskyldning fra Dansk Retriever Klubs formand, så vi sammen kan se frem og igen arbejde for vores klub, og se den blomstre op i en ny storhedstid.

Så lad os sammen kæmpe for at få klubbens storhedstid tilbage og få stoppet disse kritiske & alt ødelæggende røster fra klubbens formand.


Vi lever i forskellige verdener
med vidt forskellige værdier.
Det kan man godt og stadig have
glæde af at være sammen,
men det kræver respekt og tolerance.


citat fra internettet af

Keld Jørgensen
DRK´s tidligere formand



Kommentarer