Tanker efter det ekstraordinære årsmøde d. 16 marts i Bårse

Valgte at tage til det ekstraordinære årsmøde i region Sydsjælland i går, heldigvis lykkedes det at finde 3 personer til bestyrelsen og to supleanter, operationen lykkedes og patienten ovelevede. Efter det nu var lykkedes at rede regionen skulle man vel tror at alt var godt i vores region.

Aftenens sidste punkt var eventuelt. Under dette punkt bad en person om ordet, og forespurgte de nyvalgte og de som var tilbage fra den gamle ledelse, omkring deres holdning til at få gang i regionens træning igen. Spørgsmålet indragede også måder at afvikle træningen, herunder ”licenstræner” og ”annoncetrænere”. Det blev tydelgt forklaret hvorledes regionen kunne oprethold deres indtægter i forbindelse med træning og faktsisk forbedre deres indtægter. Dette ville give masser af træningstilbud i regionen og ikke give regionen problemer med at få nogle til at afholde træning, her under udgifter til terræn, vildt, dummyer og kørepenge og den slags udgifter. Der var en del tilstede som godt kunne se at det ville være meget nemmer for klubben….og uden indtægtstab til klubben…. Jo det var en sober debat.

Desvære viste det sig hurtigt at slutte, idet en af de nyvalgte fra regionsledelsen nu fortalte at alle dem der ville lave privat træning kun var folk der aldrig ydede noget for klubben de ville bare tjene disse penge, og gud forbyde det, så viste vedkommende åbenbart også at alle der trænede privat, afholdte deres træning for sorte penge. Herefter forklarede den nyvalgte fra regionsledelsen at regionen ikke kunne lade folk lave træning under disse omstændigheder idet det ville give en konflikt med told & skat klubben havde ansvar for om de trænerer der havde købt en trænerlicens betalte skat af indtægterne !!!

Der blev hurtigt spurgt fra mødedeltagerne om hvorledes det så forholdte sig med regionens kennel link hvor der også reklameres med hvalpe ? Der var flere som forespurgte i den anledning om regionen så også tjekkede om disse opdrættere betalte skat ?? – det gav lige lidt ro !! Præsis sammen sag var det med racernes hvalpelister….tjekker racerne også om folk betaler skat ??

Desværre tog dette møde en uheldig drejning……at der ikke bliver træning i region sydsjælland er vist en ting som er ret sikker, men jeg håber da jeg tager fejl.

Et sammendrag af dette møde er således set med mine briller, at regionen har overlevet en tid endnu, men at den heller ikke denne gang er i stand til at tilbyde træning af regionens hunde… i hvert fald ikke med en skare af kvalificerede trænere, dette er efter min mening ikke den udvikling vores region skal havde. Jeg må sige at jeg er skuffet over at et nyvalgt regions medlem kan udtale sig om at alle der træner privat intet gør for vores klub, i mit eget tilfælde kan jeg sige 5 gange prøveleder og 3 hjælper  gange inden for det sidste år, samt 4 år i klubbens markprøveudvalg måske ikke betyder noget for det nyvalgte medlem, men jeg og mange flere bliver MEGET skuffet.
Kigger vi over på den anden side af Øresund, må vi sige at vores Svenske søsterklub i den grad har en anderledes holdning til privat træning, måske regionens medlemmer og alle andre modstandere skulle kigge ind på deres hjemmeside http://www.ssrksodra.com/


På SSRK hjemmeside kan alle private trænere annoncere deres træning ganske gratis, deres holdning er at det kommer alle Retrieverejere til gode, så de annoncere efter flg. Regler.

För annonsering av privata kurser på SSRK’s södras hemsida gäller följande för annonsören:


• Kursledare/instruktör skall vara medlem i SSRK


• Företagsnamn eller bilder får inte finnas i annonsen


• Instruktörens meriter skall anges för att ge kursdeltagare möjlighet att avgöra kursens kvalitet.


• Kursannonser mailas till Webmaster


• Annonsen ligger kvar i maximalt 6 månader från publicering om inte annonsören önskar ta bort den före detta datum


För deltagare i privata kurser gäller:


• SSRK södra tar inte ansvar för privata kursers kvalitet eller innehåll


• Kursdeltagaren måste själv kontrollera vilka försäkringar som gäller för eventuella tillbud.

Dette giver absolut ingen andledninger til problemer i Sverige, hvorfor er vi Danske Retriever ejere så konservative ? de eneste der er tabere er vores nye medlemmer og deres hunde.

Håber at der kommer nogle tilidsfolk i vores klub som kan fralægge sig deres konservative holdninger, DRK er som en stort hus med mørklagte vinduer, hvis man bare sætter sig derinde så kan der ikke ske noget, og så kan verden uden for bare suse forbi – man kan jo ikke se den !!!

Lad os komme videre ikke for min eller de konservative repræsentanter fra DRK skyld men for alle de mennesker der har købt en hund og meldt sig ind i det de troede var en aktiv klubs skyld, dem skylder vi at der kommer gang i noget seriøst træning. Ligeledes må vi tænke på at øge niveauet på hundende i vores klub……..for pokke kom i det seriøse og fremtidssikrede arbejdstøj.

Kommentarer

  1. Varför får man inte försörja sig på hundträning? Jag har Meadowlark Gundogs som firma, arbetar i huvudsak med träning och betalar skatt för det jag tjänar på både valpar och kurser.
    Jag tycker inte om det gammeldagsa synsättet att kursverksamheten skall vara ideell i klubbarna. Kvaliteten blir därefter, och vem är klubbarna att bestämma åt sina medlemmar om de skall betala för kvalitet eller inte?

    SvarSlet

Send en kommentar