Norsk Unghunde & Retriever Mesterskab (Mesterskabshelgen)

Alle de Danske hund som deltog i 2008 i Østfold


Vi tager direkte fra Sverige, fra Tom & Annika til Norge hvor vi skal deltage i Norsk Retriever Mesterskab (mesterskabshelgen) i Sarpsborg lige på grænsen til Sverige, så det er absolut det nærmeste mesterskabet kan komme Danmark. Prøveområdet er på en landbrugsskole som hedder Kalnes og ligger i Grålum, du kan klikke her for at se mere om området. Prøven går over to dage, nemlig med UHM om formidagen første dag hvor der er 2 grundomgange af tre poster. Når første grundomgang er færdig, sorteres de hunde fra som har fået under 6 point efter 20 point skalaen, de øvrige hunde fortsætter til 2 grundomgang, derefter er 1 dag færdig for UHM hundene.
Seahill High Wind Phiphi på finaleposten 2008

Næste dag er der UHM semifinaler fra morgenstunden, og om eftermiddagen er de hunde som er gået videre til UHM finalen klar til denne. Sidste år var finalen en enkelt markering på en stubmark afstand ca. 50 meter, inden den måtte hentes skulle hunden sendes på en dirigering ind i skoven 180 grader markeringen, en alvorlig opgave for finalehundene....jo ikke noget vi kunne lave i DK. 1 dag´s eftermidag er præsis det sammen for Retriever mesterskabs hundene, 2 grundomgange som UHM hundene, næste dag to semifinaler, hvor den ene skal være en tramp. Og den sidste finale om søndagen er Retriever Mesterskabs finalen.... som sidste år var en udvidet opgave af UHM finalen. Lang markering i skovhjørne inden den måtte hentes skulle sendes på en dirigering over et hegn..... og et godt stykke ind i skoven.

Norske Unghundemesterer 2008


Du kan læse mere om prøveoplæget for de to grundomgange her.


Dette års mesterskab dømmes af en Norsk og 2 Danske dommere.....læs om dem her.

Se hvad Norks Retriever Klubs formand skriver i sit forord

Vi glæder os til at komme op og hilse på alle de Norsk menesker som vi efterhånden har lært at kende..... det skal nok blive en stor suces..... det ser bestemt ud til at afdeling østfold har forsøgt at overgå det flotte arrangement i vestfold sidste år, vi glæder os.

Vi bor på Utne Camping i denne flotte hytte

Kommentarer